Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 1 éve szedek vérnyomás csökken...

1 éve szedek vérnyomás csökkentőt, érdemes újra kivizsgálásokra menni ?

Figyelt kérdés

Háziorvos csak akkor utalna be, ha van valami panaszom. De amikor kezdődtek a problémáim, akkor is csak simán felírta a vérnyomáscsökkentőt, a rendelőben csináltunk egy EKG-t, és később egy általános vérképet, és szerinte ennyi elég volt.

Én akkor elmentem egy komolyabb kardiologiai kivizsgálásra, semmi bajom nem volt.

Sok orvosnál voltam, nem volt extrém túlsúlyom (5-6kg de azóta már leadtam) korábban sportoltam, 0 káros szenvedély, szóval első körben szorongás gyanú volt, ennek utána mentem pszichológus/pszichiáterrel is, ő azt mondta akkor nincsen komoly bajom, nem is kaptam gyógyszert, és 10 alkalom után úgy ítélté meg a doktornő, hogy nem kell többet menjek.

A végére megkaptam a diagnózist, egy másik kardiológustól, mint covid okozta szövődmény, ezekre a vérnyomáscsökkentő mellet ajánlott egyéb táplálékkiegészítőket stb.

Ennek tudatában érdemes lenne ismét kivizsgáltatni magam ?

Sajnos azóta nem javult a vérnyomáson, nem is rosszabb, gyógyszerekkel kordában van tartva, rendszeresen sportolok, jó formában vagyok, egészségesen étkezem, így kicsit zavar, hogy 29 évesen gyógyszereket kell szednem.

Köszönöm, ha végig olvastam.

nov. 30. 09:30
 1/1 Ypszilon1980 ***** válasza:
Alapvetően nincs ennek olyan szabálya, hogy x időnként felül kellene bírálni, vagy kivizsgálás kellene, ha egyéb panasz nincs és így gyógyszerrel jó a vérnyomás is. A vérnyomás sajnos sok esetben nem javul, hiába gondolják sokan, hogy majd fog a gyógyszerre, csak azzal lesz kordában tartva, azt szedni kell életed végéig. Itt a leírásodban nem látok arra semmilyen okot, hogy vizsgálgatni kellene, én inkább ezt egy ilyen pszichés kényszernek érzem nálad, de nem kell. Volt vérkép, volt EKG, minden rendben volt, valójában ennél több nem is kell és még sok is, ha panasz nincs.
nov. 30. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!