Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Fülfájással flegmán megalázó...

Fülfájással flegmán megalázó stílusban elküldenek a sürgősségiről? Milyen ellátás ez?

Figyelt kérdés

Igen értem hogy nem életveszélyes állapot, és hogy nyilván az az előre való aki maradandó károsodást vagy halált szenvedhet ha nem látják el. De az lenne a normális hogy akkor az ember végig várja a sorát, ha kell órákig, de végülis bejut, és kap vizsgálatot és gyógyszereket. Nem az hogy úgy küldik el a pultnál mintha semmi baja nem lenne. Ilyen erős fájdalomnál illene legalább felírni egy valamit ható fájdalomcsillapítót és antibiotikumot. Mi itthon flector porral próbáltuk csillapítani, de nem hatott, kétségbe esve túl is lett adagolva, ami egyéb rosszullétet okozott gyomor bajokat, de így sem csökkent a fájdalom szinte semmit. Én mondom a vajúdás semmi ehhez képest. Miután így elküldtek és semmit nem aludtam ejjel a fájdalomtól, bementünk a háziorvosi ügyeletre reggel (hétvége). Ott legalább írtak fel antibiotikumot, és a doktornő algopyrint ajánlott a fájdalomra. Hát én azt hittem lefordulok a székről, hogy ez szórakozik, az algopirin majd segít a pokoli fájdalmon szerinte?? Mondtam neki hogy jelenleg flector van otthon de az sem hat, és legyen szíves valamit adni, mert kibírhatatlan. Erre azt mondja ő nem írhat fel az antibiotikumon kívül mást erre a problémára. Mi az hogy nem?

1 nap tellt el megint, mire fogadott a magán fül orr gégész, és kiderült hogy nagyon komoly már a gyulladás, a csonthártya, a belső fül, és a halló járat is érintett. Igen itt vagyok, túléltem szövődmény nélkül, de azóta is olyan dühös vagyok ezekre az az orvosokra akik nem segítettek hogy csak egyet kívánok nekik, ugyanilyen fájdalmat napokig.

nov. 26. 20:13
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

A fülfájás nem sürgősségi eset, max. ügyeleti.

Sajnos sokan nem mennek időben a háziorvoshoz, inkább bemennek a sürgősségire amikor már nagyon rosszul vannak.

nov. 26. 20:28
 2/8 anonim ***** válasza:
49%

Dilettáns, nemtörődöm, alulképzett orvosok is vannak sajnos. Nem mered elhinni, higy ebben a szakmában is vannak, de vannak.

Én egynek se adnék diplomát, se praxisjogot, aki nem négyessel vagy ötössel végez. Itt igenis számít a jegy. A mások egészsége és élete nem játék.

Erre tele vagyunk éppenhogy csak átrugdosott, kettessel végzett orvosokkal.

Azért rosszat ne kívánj, azt nem szabad.

Én neked jobbulást kívánok.

nov. 26. 20:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez valóban nem sürgősségi eset, inkább ügyeleti/háziorvosi. Szerintem valamilyen szinten érthető a feszültség hogy a sürgősségire sürgős esetek járnak, te pedig egy fülfájással kéredzkedsz be. DE ettől függetlenül szerintem meg kellett volna vizsgálniuk, és kedvesen hozzád állni, ugyan úgy mint az összes többi beteghez, max szólni hogy legközelebb ezzel a fajta problémával nem ide kell jönni. Viszont ez sajnos nem csak hogy a Magyar hanem az összes többi egészségügytől sem várható el, ami szerintem egy probléma és ezen javítani kéne.
nov. 26. 20:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem volt, hogy injekcióban adtak fájdalomcsillapítót az ügyeleten. Az Algopirin szuper, de ügyeletre akkor megyek, ha már a házipatika nem elég a problémáimra, szóval ez szerintem is elfogadhatatlan tanács abban a helyzetben.
nov. 26. 21:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem egy komolyabb faggyútermelés okozta, amit nem vettem észre, de megoldottam.

Fültisztító pálcikával kitisztítottam. Meleg vizet szoktam ráfolyatni és úgy kanalazom ki, majd újra leöblítem. Ha elhajlik, jön a következő pálca mindkét vége.

A végén csepegtetek bele olívaolajat, hagyom egy kicsit állni majd kitörlöm.

Ha jobban fáj és gyulladt akkor egy csepp kínai olajat csöppentek bele.

Égetni-hűsíteni fogja mivel borsmenta, de fertőtlenít és használ!

[link]

nov. 27. 14:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha nagy a baj, infrázzad, az is segít!

[link]

nov. 27. 14:54
 7/8 anonim ***** válasza:
+ gyulladáscsökkentő teák. Hagymatea, körömvirág, kamilla, stb.
nov. 27. 14:54
 8/8 anonim ***** válasza:
A sürgin ezzel nem tudnak mit kezdeni, kb olyan mintha fogászati fájdalommal mentél volna be. Jogosan küldtek amúgy el, háziorvosi ügyeletre tartoznak az ilyen dolgok.
nov. 27. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!