Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha nincs itthon TB-m, de van...

Ha nincs itthon TB-m, de van rendszeres gyógyszerem receptre, akkor azt hogy szerezhetem meg?

Figyelt kérdés

Külföldön vállalok a szezonban munkát (Ausztria) és az elmondások alapján úgy tudom, hogy a NEAK-nál le kell jelenteni, hogy külföldön vagyok biztosított, ezzel itthon törlik a TB-t (bocsánat, ha rosszul tudom).

A probléma az, hogy fogamzásgátlót használok, amit 3 havonta ki kell váltanom.

Több kérdésem is felmerült:

A felhőben fel van töltve 2x3 havi adag, amiből jelenleg csak 1 havit tudok kiváltani anyagi okokból. A második adagot januárban tudom kiváltani (érvényességi idejük február valamennyi).

1. Ha le lesz jelentve a külföldi biztosításom, és ezzel itthonról “törölnek”, akkor hogy tudom később kiváltani a gyógyszert?

2. Kijelentkezés után hogy lesz felírva újabb adag?

Elméletileg a jelenleg meglévő mennyiség és a felírt 2x3 havi adag elég kell, hogy legyen a szezonra… de ha nem tudom kiváltani a második dobozt kijelentkezés miatt, akkor hogy jutok hozzá?

Ez a típusú fogamzásgátló Ausztriában nem elérhető, utána néztem.

Ha valaki jártas ebben, legyen kedves segíteni, mert semmi infót nem találtam erről, de az is lehet, hogy nem jól kerestem rá.

Köszönöm!

ma 13:11
 1/5 anonim válasza:
100%
Egy gyógyszertárban szerintem biztos tudnak segíteni ebben, ha meg kérdezed. Sajnos én csak ezzel az ötlettel tudtam segíteni.
ma 13:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
ma 13:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Gondolom az esetleges TB támogatás nem jár ebben az esetben. Ha ez így van, akkor valaki más nevére kéne feliratni, őt megkérve. A másik opció, hogy egy magánorvossal feliratod, ha recept nélkül nem kiadható.
ma 14:00
 4/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
EU tagországban kiválthat akárhol, ha fel van írva és van az a gyógyszer, no meg az EESZT-hez ott hozzáférnek, én úgy tudom, a kedvezmény is jár.
ma 14:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Hogy férnének hozzá az EESZT-hez külföldön, mikor az egy magyar rendszer?

Jézusom.

Fogamzásgátló alapból szabadáras, egész konrétan nulla támogatás van rá itthon. Simán felíratod teljes áron (ahogy egyébként is van egyébként...) és megveszed.

Azt meg nehéz elhinnem, hogy nem kapható ugyanolyan típusú tabletta Ausztriában más néven...

ma 15:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!