Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nagyon félek, mire számítsak...

Nagyon félek, mire számítsak nyaki MRI során?

Figyelt kérdés

1 évtől tartó nyakfájás miatt, most jutottam el arra a szintre, hogy elküldenek MRI vizsgálatra. Nagyon félek, mire számítsak? Eléggé félek a szűk helyektől, és pánikbeteg is vagyok, a betegségektől való félelmeimről nem is beszélve...

Aki volt nyaki MRI vizsgálaton, mire kell számítsak? Ki lehet bírni?

Köszönöm a válaszokat, sokat segítenek.

24 F

#MRI #nyakfájás #Nyaki MRI
nov. 19. 14:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Ki lehet bírni nem olyan vészes, de ha ennyire félsz menj el nyitott mri vizsgálatra igaz az fizetős de nem egy csőben fekszel nem lesz bezártság érzésed.
nov. 19. 14:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

MR vizsgálaton már voltam, koponya és lumbális gerincen. A folyamat ugyanaz, betolnak a csőbe, amiben kattogó hangot fogsz hallani.

Ki lehet bírni, kb. 15 perc.

A koponyánál nagyon rosszul éreztem magam a csőben, de nem nyomtam meg a pánikgombot, számoltam folyamatosan, így próbáltam elterelni a figyelmemet a szűk helyről.

A gerinc mr-nél már egy tágasabb gépbe fektettek, ott semmi problémám nem volt.

Nem tudom mennyire igazolt a félelmed, ha klausztrofóbiás vagy, az orvos kérheti altatásban is.

nov. 19. 14:46
 3/5 AzImi ***** válasza:
91%
Olyan mintha egy technokoncerten lennél, szóval ha szereted az elektronikus zenét akkor még lehet tetszeni is fog. Én olyan jól éreztem magam, hogy még vissza akartam feküdni még egy körre, de sajnos nem engedték meg.
nov. 19. 14:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Lesz nálad pánikgomb és azonnal kiszednek.

De amúgy semminextra. Mozdulatlanul fekszel 20 percet aztán mehetsz haza

nov. 19. 15:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha félsz a szűk helyektől, akkor nehéz akármit is tanácsolni, főleg az is gond, hogy lesz a nyakadon egy búra is, vagy az egész fejeden, pluszban csőbe tolnak be. Néha vannak ilyen próbafektetések is. Én azt csinálnám, hogy elmennék az időpontra és ott kiderül milyen, ha nagy gond van még mindig mehetsz nyitott MRI-re, de annak sokkal rosszabb a képalkotása, az kb. 0,4 T a hagyományos 1,5 T helyett és időben is több, szóval azt csak a legvégső esetben ajánlom, de búra a nyakadon ott is lesz és fejed felett is egy nagy mágnes.
nov. 19. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!