Miért van baj a budapesti mentésirányításnál?
"Rohamkocsi hiányában szombaton 35 mentési feladatot nem tudtak kiadni a budapesti mentésirányításnál. A várólistán több fulladásos eset is szerepelt."
Mi a probléma gyökere?
Rohamkocsi hiányában, megírták.
Rohamkocsi pedig azért nincs, mert föntről nem adnak ilyesmi "hülyeségekre" pénzt.
A cikkben ezt írják:
"Hozzátették, a probléma amiatt áll fenn, hogy a fővárosban 18 vidékről rendelt mentőegység is dolgozik. Emellett olyanok is vannak, amelyeket nem Budapestről irányítanak, hanem saját megyéjükből."
De ez számomra nem kielégítő magyarázat. Ha nincs elég mentő, akkor miért nem vesznek fel többet? Mi a probléma forrása?
#3:
Most látom a válaszodat. Jól értelek, hogy az a probléma origója, hogy az ország vezetői hülyeségnek tartják az emberek (pl. fuldoklók) megmentését? Ha valóban ez az ok, akkor mi a logika ebben?
Nincs benne logika.
Az ország vezetősége nem jól súlyozza az elosztható pénzeket. Züllik le az egészségügy, az oktatás, rohadnak széjjel az utak, nincs elég idősotthon, megoldatlan a hajléktalanság, sokan élnek mélyszegénységben, stb., mert más baromságokra költik a pénzt. Stadionokra pl.
A mi kormányunk nem szociálisan érzékeny.
De majd jönnek mindjárt páran, és megmagyarázzák, hogy ez nem így van..
Ha jól értelmezem, mindkét fulladásoshoz esetkocsit küldtek.
Más esetben nincs szükség mentőre, azaz nem mentőre van szükség pl.: "tegnap eltünt".
"Ha nincs elég mentő, akkor miért nem vesznek fel többet? Mi a probléma forrása?"
Az, hogy nincs kit, mert pl. te sem akarsz odamenni dolgozni, meg egy csomóan arra bíztatják a gyerekeiket, hogy menjenek külföldre dolgozni, de ha itt is maradnak, akkor se az egészségügybe menjenek, hanem a pénzt hajhásszák...
Az egész egészségügy teljesen szét van dúlva. Kevés az orvos. Pár hete voltam ügyeleten vidéken. Az orvos közölte, hogy ilyen apróság miatt minek mentem ügyeletre, köhögés közben más sem tud levegőt venni. Nem tudtam elmagyarázni, hogy két köhögés között sem kaptam levegőt. A dokinak görög neve volt (nem akarom leírni, mert legalább ilyen van, ha rossz hírét keltem ilyen sem lesz).
A nejem gyomorrákját két évig fertőzésként kezelték...
El volt törve a kezem (olyan 7 éve). Amikor kivettek egy csavart, a műtőben nem volt semmi, amivel a sebet le tudták volna zárni. (Tanultam újat a dokitól a magyar nyelv ízesebb elemeiről), végül az ügyeleten zárták a sebet.
Az egész egészségügyből és az oktatásból szivattyúzzál ki a pénzt. Az oktatás esetén ezt megindokolják: A jól képzett munkaerőt a gazdagabb országok elszipkázzák. Most végeztem egy technikus képzést. A vizsgára egy 1959 kiadású könyvből készültem. Ehhez képest olyan 1,5 óra újdonságot tanultunk (ez lett volna a lényeg. A régi technikára kellett volna másfél órát szánni). A gyakorlaton a fiatal eszközök voltak 20-30 évesek, de 1977-es technikát is szereltünk szét és össze gyakorlat címén.
Az egészségügy esetén nem látom az ideológiai megtámasztást, de életveszélyes betegnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!