Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Háziorvossal hogyan lehet...

Háziorvossal hogyan lehet receptet felíratni?

Figyelt kérdés

Már vagy 10 éve nem voltam orvosnál, nem nagyon tudom, hogy működik ez mostanában.

A problémámmal magánorvosnál voltam, aki felírt egyhavi gyógyszert. Azt mondta, a továbbiakban a háziorvos fogja felírni. Működhet az, hogy felhívom telefonon, közlöm ezt és ezt a gyógyszert szeretném? Vagy magyarázkodni kell, hogy hol voltam, miért, milyen problémával stb?

nov. 4. 08:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Fent van minden a rendszerükben. A szakorvosi javaslat is, ha kellett hozzá
nov. 4. 09:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szakorvosnál voltál? Gondolom kaptál ambuláns lapot, vagy valamit, amin rajta van, milyen gyógyszert írt fel.

Én ezt szoktam elküldeni emailben a háziorvosnak, mellé írok két sort, hogy ez van, onnantól már írja is mindig havonta.

De persze lehet telefonálni is, vagy bemenni személyesen.

nov. 4. 09:00
 3/8 A kérdező kommentje:

Szakorvosnál voltam, konkrét lapot nem kaptam, mindent az EESZTbe töltött fel az orvos.

Email címet sajnos nem tudok az háziorvoshoz (neten csak telefonszám van megadva). Elmondások alapján a telefonáláshoz is nagy szerencse kell, napokig kell próbálkozni, mire felveszik. Ráadásul a rendelési idő 8-12ig van, ekkor viszont én nem tudok menni, így maradna a telefonálás. Viszont tényleg nem szeretnék magyarázkodni

nov. 4. 09:12
 4/8 anonim ***** válasza:
A rendelőintézetnek van emailje? Ha igen, oda is írhatsz.
nov. 4. 09:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Nálunk nincs rendelőintézet, egy orvos van és az asszisztense.
nov. 4. 09:38
 6/8 anonim ***** válasza:

A háziorvosnak mindenről tudni kell ami az egészségeddel kapcsolatos. Régen amig nem volt eeszt minden ambuláns lapot be kelett vinninfénymásolásra. Nem véletlen. Elsò körben mindig ő kezel. Bármi baj van, elobb hozza mesz hisz a beutalot is tole kapod. Kell tudja a teljes képet

Kepzeld ha elmegyek hozza fejfajassal ugy hogy nem tud arrol a hormonalis alapbetegsegemrol ami az alacsony vernyomast okozza. Utalgathat neurológiára de igazából endokrinologia kene a gyógyszert beallitani. De ez csak 3-4 honap mulva derulne ki mikor a neuron nem találnak semmit.

Szoval a lenyeg hogy a haziorvosnak mindenrol tudni kell. Ez a dolga.

Amugy meg ha email nincs, telefonalsz. Sokat es gyakran amig fel nem veszik.

Ha nem veszik akkor elkesel munkabol 1-2 orat amig egyik reggel elintezed. Ha nem tudsz kesni meg megbeszelni akkor kiveszel szabit

nov. 4. 09:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Amúgy durva, nem tudom mennyire általános, de sok helyen hallottam már, hogy a háziorvosi rendelőt nem lehet elérni telefonon rendelési időben, vagy csak a 100. próbálkozásra... Sőt nálunk kiírták, hogy csak ekkor meg ekkor telefonáljanak, mert amúgy vizsgálat folyik (mondjuk akkor se veszik fel sokszor). Ezért szoktam emailt írni, arra mindig reagálnak (valamikor, de általában már aznap).
nov. 4. 09:56
 8/8 anonim ***** válasza:

„Ezért szoktam emailt írni, arra mindig reagálnak”

Nálunk ilyen űrtechnika sohasem lesz, a telefon is valami elérhetetlen találmány...

Gyógyszer kell? Papírra leírni a nevét, és tedd bele a rendelő előtti kis ládába. Magyarország, 2024...

nov. 4. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!