Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Több éve lejárt felhasználási...

Több éve lejárt felhasználási idővel rendelkező Aflamin 100 mg - os láz- és fájdalomcsillapító beszedhető-e?

Figyelt kérdés

A neten való szörfölésen túlvagyok [a gógyszereknél általánosságban: idővel lebomolhatnak hatástalanná válnak, új anyagok keletkezhetnek melyek allergiás, toxikus reakciókat válthatnak ki, megpenészedhetnek (vitaminok) stb].

Saját tapasztalatokra vagyok kíváncsi, ami sokkal fontosabb mint az “általános” leírás a neten. Tudom, hogy tényként kell azt is kezelnem, hogy nincs két egyforma szervezet és egyformán reagáló szervezet az ilyen esetekben sem.

#szavatosság #gyógyszer #vitamin #felhasználási idő #Lejárt szavatosságú gyógyszer #Gyógyszer lebomlása
nov. 2. 06:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezért nem is tudhatjuk. Mi a két éven belülieket még használjuk, a régebbi kuka.
nov. 2. 07:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem az Aflamin frissen sem hatott, nem szedném be lejártan. Ritkán dobok ki gyógyszert, általában végiggondolom, hogy tudom-e helyettesíteni (fájdalomcsillapítót lehet vény nélkül is kapni, de a háziorvos is felírja, ha megkérem), megnézem, hogy mikor járt le, milyen állapotban van, látszik-e/érződik-e rajta minőségromlás, egyáltalán szükség van-e rá.
nov. 2. 09:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Be. Nem jár le a gyógyszer sose csak a hatóanyag csökken. Szóval maximum nem fog hatni.
nov. 2. 11:35
 4/4 A kérdező kommentje:
Igazából számos gyógyszer, gyógykészítmény, vitamin szavatossági ideje lejárt nálunk, ugyanis készítettem egy leltárt. Kb a 70%-át ki lehetne dobnni, ha a szavatosságot aranyszabálynak venném. Például a Fresenius D-vitamint nem dobom el, igaz az egyik 90-es csomag már lejárt majdnem 3 éve, de a hátosa romlik max, mellékhatása nem hinném, hogy lenne és ezt is olvastam róla. fényvédett páramentes helyen volt tárolva. Viszont már más a helyzet a többi gyógyszerrel, antibioitikum, fájdalomcsinllapító stb..
nov. 2. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!