Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kérdés: az utcán fekvő részeg/...

Kérdés: az utcán fekvő részeg/drogos ember kérdésre azt válaszolja, nem kér mentőt. Ez esetben mi van mondjuk télen, hagyni kell megfagyni? Se mentőket, se rendőröket nem lehet kihívni?

Figyelt kérdés

Másik kérdés: ha az utcán fekvő emberhez hívom a 112-t és azt mondja nézzem meg lélegzik-e köteles vagyok megtenni? Mi van ha gyanús alak egyébként és nem én akarok hozzányúlkálni? Meg is támadhat.

Köteles vagyok újraéleszteni amíg kifáradnak hozzá a mentők?

okt. 28. 17:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem, de egy csak alvóhoz meg nem hívhatsz mentőt.

Ilyenkor legalább ketten legyetek, egyedül nem vagy köteles akciózni, az első pont ugyanis a segítséget nyújtó biztonsága.

okt. 28. 18:01
 2/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
72%

Ha az illető nem akarja, akkor a mentő sem fog kimenni, az lesz az első kérdésük egy részeg/drogos/hajléktalannál, hogy ha kimennek elmegy-e velük, ha nem, akkor nem mennek ki, fel kell hívni a figyelmét egy hajléktalannak, hogy bemehet hajléktalan szállóra. A másik kérdésük, hogy el tudjuk-e vinni biztonságos helyre.... Nálam ez kb. 3x fordult elő. Azóta, ha kiderül, hogy részeg vagy hajléktalan, és ellenkezik, akkor otthagyom, mert nem tudok mit csinálni.

Fekvőnél azt azért sokszor nem rámászva is lehet látni, hogy lélegzik-e, de nem vagy köteles odamenni, sem megtenni, az épséged fontosabb.

okt. 28. 18:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom. Hívtam már ki mentőt részeghez, tőlem nem kérdeztek olyat, hogy elmenne-e a mentővel, ugyanis felébreszteni sem lehetett.

Amúgy meg nagyon sok ember bullshitekkel is kihívja a mentőt és még külön vészhelyzeteket is beleképzelnek a dolgok mögé. A kedvencem az volt, amikor egy nőre hívták ki a 112-őt, mert úgy gondolták, emberrablás áldozata éppen, közben csak segg részegre leitta magát és egy pasi segített. Na a mentő rendszerint kimegy.

tegnap 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!