Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha Prof. Dr. végzettséget...

Ha Prof. Dr. végzettséget szerzek matematikából, vigyázzba áll az üzemorvos, amikor belépek hozzá?

Figyelt kérdés
Sajnos a munkahelyen (irodai) előírják a kötelező foglalkozás-egészségügyi vizsgálatot a kormány enyhítései ellenére.
okt. 27. 10:10
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Megmutatom, hogy hogy néz ki egy matematikus:

- Marguerite, a számok szerelmese (2023)

- Good Will Hunting (1997)

- Egy csodálatos elme (2001)

- A számolás joga (2016)

- [link]

Talán egyszer rájössz, hogy a matematikusok elvont emberek, akik absztrakt dolgokon szeretnek elmélkedni. Az orvosok viszont ennek szöges ellentéte, őket gyakorlati problémák foglalkoztatják. Teljesen más világ. A matematikus eredménye nem tudja lenyűgözni az orvost, mert az orvos nem látja a tételek és bizonyítások önmagukban való szépségét és tökéletességét. A matematikusnak nagy adag szerénységre és alázatra van szüksége, újra meg újra ellenőriznie, diszkusszióval kizárni minden lehetséges hibát, míg az orvosnak önbizalomra a gyors és fontos döntésekhez, amin életek múlhatnak.

okt. 27. 12:55
 22/28 anonim ***** válasza:

🙂

Ki nem sz. Rja le, hogy mit mond az üzemorvos?!

Annyira fontos az, hogy pont ő álljon neked vigyázba?

Miért? Nem vagy alkalmas ülőmunkára, vagy mi van?

okt. 28. 23:48
 23/28 A kérdező kommentje:

22: Azért, mert ha magas a vérnyomásod vagy ha magas a cukrod, már el is tiltanak. De nem azért, mert ténylegesen alkalmas lennél az irodai jellegű feladatra, hanem azért, mert azt hiszi, hogy azzal megnevelhet, ha eltilt a munkától. És majd elkezded szedni a gyógyszert és kezeltetni magad, hogy visszakapd a kenyérkereseted.

Felnőtt ember vagyok, engem ne neveljen.

Tudod, mikor baj a magas vérnyomás? Amikor valaki kamiont vezet, stroke-t kap és beleszáll egy buszmegállóba, ahol tucatnyian várakoznak. Na az baj!

De miért baj, ha az irodában valaki összecsuklik az íróasztalon?

okt. 29. 16:10
 24/28 anonim ***** válasza:
Magas volt a vérnyomásmérő, nem tiltottak el az irodai munkától. És tényleg strokeot kaptam, azóta szedek gyógyszereket is.
okt. 29. 16:39
 25/28 A kérdező kommentje:
Sajnálom. Lehet nem vagyok tisztában a betegség súlyosságával. Csupán engem az bosszant, hogy nevelni akarnak.
okt. 29. 16:44
 26/28 anonim ***** válasza:
25: Ez engem is bosszantana, bár üzemorvosnál nem találkoztam ilyen hozzáállással. Ennek ellenére a doki felelőssége az alkalmasság megállapítása, ennél fogva nem fog neked sem vigyázzállni, sem orvosi kérdésekben vitapartnernek tekinteni. Ha nem értesz egyet, bizonyos esetekben van lehetőség másodvéleményt kérni.
okt. 29. 18:47
 27/28 anonim ***** válasza:
Még az kelljen, hogy te meghalj a munkahelyeden. 🤷🏼‍♀️
okt. 29. 19:34
 28/28 A kérdező kommentje:

Ha csöndben meghúzom magam, akkor biztosan átenged. Aztán nem kell foglalkozni vele. Csak sajnos évente kell vele találkozni. Kicsit ez is túltolt szerintem, mert a pilótáknak, mozdonyvezetőknek kell 2-3 évente.

Irodában évente... csodálatos:)

okt. 29. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!