Hogyan zajlik a benőtt köröm lézeres műtéte?
Bison CO2 lézerrel fogják végezni.
Mit fognak csinálni?
Jártam vele sokáig gyógypedhez, majd egyszer sebészeten kivágták. Egyik sem segített. Fájdalmat már egész jól tűröm.
Nekem mindkét lábujjamat műtötték lézerrel, két külön időpontban, nem egyszerre, szóval kétszer mentem át a folyamaton.
Kaptam érzéstelenítő injekciót, az kicsit kellemetlen. Utána pár perc volt a műtét, majd bekötözték. Maga a lézer a körömágyba vág bele, azaz egy pár milliméteres sávban soha többet nem fog nőni a köröm, azaz többet nem is tud benőni.
Kaptam részletes utasítást, hogyan kell kötözni, kezelni 1 hétig, biztosan neked is elmondják majd.
2 hétig tilos áztatni, strandra, fürdőbe menni, 2 hétig a sport is tilos.
Az első 2 nap felpolcolod a lábad, pihenés. Ez fontos! Az első 2 nap nem érheti egyáltalán víz a kötést (azt a lábfejed nem zuhanyozod le).
Utána 1 hétig naponta Betadin csepegtetés a sebbe, átkötözés. A kötözés beleragadhat, ne lepődj meg, némi alvadt vér, váladék (gyógyulás miatt, ez normális), a beszáradt Betadin, mind mind megkötik, száraz lesz. Szóval érdemes úgy kötést cserélni a 2. nap utántól, hogy gyors zuhany, majd Betadin csepegtetés a száradt előző kötésre, az megpuhítja, le tudod óvatosan húzni. Aztán Betadin magába a sebbe. Majd friss kötés.
Betadin fontos 1 hétig, hogy fertőtlenítsen. Igen, kicsit fura azt csepegtetni a lyukba, de nem vészes.
Második héttől sima ragtapasz, ha elmész otthonról. Ha otthon vagy, levegőn kell lennie, gyógyulnia. Nem szép látvány, tény, első héten duzzadt kicsit, lila foltos, kicsit váladékos, ott lesz egy lyuk, ahova a lézer "benyúlt", de napról napra jobb lesz, beforr, második héten már sokkal jobban fog kinézni.
Szóval kell otthonra folyékony Betadin, kötszer (steril kis gézlap és kötöző).
A műtétnek 90% a sikerrátája. Ha véletlenül beleesnél a 10%-ba, azaz pár hét, hónap múlva mégiscsak kinőne a köröm újra a sávban, akkor általában garanciára újra megcsinálják a lézert, akkor már biztosan sikerül.
Én szerencsére a 90%-ba estem, azonnal begyógyult, 3 hét múlva már alig látszott.
Írj nyugodtan, ha van kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!