Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kérjek beutalót sebészetre?...

Kérjek beutalót sebészetre? Vagy mi legyen?

Figyelt kérdés

Benőtt köröm, jelenleg így néz ki: [link]

Ma tudnék menni a háziorvoshoz, kérjek beutalót sebészetre? vagy mit csináljak ezzel? próbáljam meg én kivágni? rettegek attól hogy esetleg műtenének, néztem pár videót meg kollégák is mesélték hogy nekik helyi érzéstelenítést (tű az ujjba) csináltak, én ott halnék meg, meglátom a tűt és vége. Nem tudom mit tegyek, rettegek elmenni az orvoshoz hogy mit fog mondani.

Még azért is főleg, mert ma kéretném át magam hozzá körzetileg és ilyet se csináltam még. láttam egy csomó kérdést ezzel kapcsolatban is, de nem tudom, bennem van nagyon a félelem az ujjaim miatt.

okt. 11. 07:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
31%
Esetleg gyógypedikűrösre gondoltál? Ott is csinálnak ilyesmit.
okt. 11. 07:22
 2/11 A kérdező kommentje:
gondoltam rá, csak kép alapján nem tudom mennyire megoldható egy gyógypedikűrösnél, elég csúnya
okt. 11. 07:27
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Gombás körmöket is rendbe hoznak, és a képen pl. teljesen úgy néz ki, hogy ez nálad is fent áll. Csak mondom.
okt. 11. 07:31
 4/11 A kérdező kommentje:
Hm.. Melyik lenne jobb szerinted? háziorvos csak délután van, jobb lenne keresni egy pedikűröst akkor?
okt. 11. 07:35
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem veszthetsz vele. HA mégse jönne össze (bár annyira nem vészes, ennél láttam rondábbat is - nem pedikürös, hanem ápolónőként), még mindig ott a sebészeti megoldás. DE a sebészek kifejezetten durvák tudnak lenni. Nem azt mondom, hogy az összes, de a legtöbb. Legalább is én így tapasztaltam.
okt. 11. 07:42
 6/11 anonim ***** válasza:
Ja, és a sebészetre nem kell beutaló.
okt. 11. 07:44
 7/11 anonim ***** válasza:
42%
Gyógypedikűrös után meg jönnek hozzánk a balesetire (előbb bejutnak, mint a seebre és el nem küldhetjük őket)
okt. 11. 07:50
 8/11 anonim ***** válasza:

A benőtt köröm népbetegség. Gyógypedikűrösök nagy része csak ront rajta, tisztelet a profi kivételnek!

Ehhez sebész kell, ha végleges megoldást akarsz. A pedikűrös átmeneti megoldás, ha találsz profi pedikűröst, még a szabályozással is, nehogy újra benőjön.

Egy jó sebész véglegesen megoldja a gondot.

Viszont aki sebész le akarja kapni a teljes körmöd, az kókler, nehogy engedd. Az nem megoldás a problémára.

Lézeres körömágy műtét kell, ez a neve. Akkor sosem fog újra benőni. Nekem mindkét lábujjamat megműtötték lézerrel. Magánba mentem, minden pénzt megért. 90%, hogy az első műtét sikerül, és soha többet nem nő be. Nekem azóta sem nőtt be, sikerült a műtét, profi volt a magán sebész. Engem nem fognak durva sebészek kínozni államiban, magánban én választhatom meg, ki legyen, aki ért is hozzá.

Injekciót kapsz a lábujjba, hiszen máshogy nem tudja helyileg érzésteleníteni. Aki profi sebész, az óvatosan adja be az injekciót. Én alig éreztem. Ne nézz oda, ne nézd a tűt.

Utána viszont be kell tartani az instrukciókat. Feküdni, pihenni, felpolcolni 2 napig. Víz nem érheti napokig, úgy kell zuhanyozni, hogy azt a bekötött lábujjat ne érje víz. Át kell magadnak kötni minden nap 1 hétig, Betadinozni. Áztatni, medencébe menni tilos 2 hétig.

3 hét múlva semmi nem fog már rajta látszódni, begyógyul.

Kötögetni kell 1 hétig, ifen

De mi ez az 1 hét macera annak érdekében, hogy többet sose nő be?

okt. 11. 08:38
 9/11 A kérdező kommentje:
#6 telefonlátam a Bács-Kiskun Megyei Kórházba (516-700 vég), és ott azt mondták hogy kell beutaló. Hazudtak?
okt. 11. 08:59
 10/11 anonim ***** válasza:
61%
Nem hazudtak.Minden kórházba beutalóval lehet bejutni.A kórház nem SzTK rendelő .
okt. 11. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!