Az arckoponya cbct mennyire részletes képet ad?
Üdv.
Fül.orr-gégészetrol arckoponya cbct-re kuldtek az arc és orrureg feltérképezése végett.
Közben arra gondoltam hogy ha már csináltatok egy ilyen ct-t, akkor szeretnék átfogo képet kapni tehát érdekelne a komplett koponya tehát agyi rész is.
A kérédésem arra irányul hogy ez esetben konkrétan agykoponya ct-t kellene csináltatni vagy az arckoponya ct is ki fog tudni mutatni mindent a koponya részen.
Azért érdekelne ez mert állitolagosan a kalmopyrin szedésétol foltok jelennek meg én meg elég eros kalmopyrin szedo voltam/vagyok és érdekelne hogy ez kimutathato e tehát fogom e látni a felvételen vagy sem.
Köszönöm.
Ez nem így működik, hogy elküldenek CBCT-re és te úgy gondolod inkább koponyát akarsz.
Ha CBCT-re arckoponya vizsgálatra küldtek, akkor azon az agy nem lesz rajta, azon a gépen koponya CT-t nem fogsz tudni csináltatni, arra akkor rendes CT kell és arra kell beutaló. De ez amit te szeretnél 2 féle régió, egyben nem lehet megcsinálni. Ugyan rajta lesz, de mások a döntési szögek és a vizsgálat menete is, szóval jó lesz az a CBCT, azon is minden látszik amit a gégész kért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!