Benőtt köröm sebész által?
Remélem attól, hogy hosszú lesz a probléma leírás, még lesz olyan, aki végig olvassa, és segít. Tehát már jó ideje be van/volt nőve a körmöm, ami eléggé el is fajult (begyulladt, gennyedzett, vadhús is nőtt rá), de sokáig halogattam, mivel nem mertem elmenni szakemberhez (tudom, hogy ez hiba!). 2 héttel ezelőtt gyógypedikűröshöz fordultam, aki bár elég fájdalmasan, de kivágta a körmöm, illetve visszahúzta a vadhúst, vagyis 2 hete még így tudtuk. Telt az idő, és bár szerintem sokkal szebb, mint amikor legelsőnek mentem oda hozzá, a pedikűrös mégis azt mondja, hogy nem gyógyul a seb úgy ahogy kéne, stb. Mindenféle módon próbálta kezelni, aztán azt mondta, hogy valószínűleg még maradt ott köröm darab, hiszen valami generálja a további gennyedzést és gyulladást. Mellékesen lehet, hogy van egy kezdetleges cukorbetegségem (most vizsgáltatjuk ezt is), ami által ugye még lassabban gyógyul a seb. További kezelésekre lenne szükség, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy van-e ott még valami (köröm), aminek nem kéne ott lennie, azonban én már nem bírom tovább azt a fájdalmat, félve megyek a pedikűröshöz folyamatosan, mert tudom hogy mi vár ott rám. A lényeg, hogy 2 hete 2 naponta járok a pedikűröshöz és folyamatosan fáj a “piszkálástól”, fertőtlenítéstől, stb. Azon gondolkoztam, hogy inkább elmegyek sebészetre magánba, de félek tőle. Akinek van ezzel tapasztalata, ahhoz szólnak a kérdések. A sebész hozzá tud-e úgy nyúlni a lábamhoz, hogy előtte már a gyógypedikűrös is vagdosta, és elméletileg a nagyobb körömrész, ami be volt nőve, már ki van vágva? Fáj-e az érzéstelenítés és a beavatkozás (gyulladt a lábam azóta is)? A gyógypedikűrös nagyon sebészet ellenes, azt mondta, hogy a sebészeten levágnak egy óriási részt a körömből és az nyilván csúnya lesz utána, ez igaz? A lézeres kezelés a jobb vagy a “sima” kimetszés?
Tudom, hogy az én hibám, hogy idáig fajult, és végül az én döntésem is lesz, hogy elmegyek-e a sebészetre, de valaki segítsen kérlek, és ossza meg a tapasztalatait, mert már kezd sok lenni nekem ez, elegem van, és egyszerűen nem tudom, mit kezdjek ezzel, hogy jobb legyen és végre ne fájjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!