Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A fül orr gégész, ha forró...

A fül orr gégész, ha forró pálcát dug a torokba, azzal mit néz meg?

Figyelt kérdés
Egy kis pálcát felforrósitott az orvos amikor a torkom vizsgálta. Mit néznek meg ezzel?

aug. 30. 20:41
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Nem pálca, gégetükör. És így nem párásodik.
aug. 30. 20:50
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Gégetükröt "gugott le". AZért meleg, mert így nem párásodik le egyből.
aug. 30. 21:07
 3/6 A kérdező kommentje:
A gégetükörrel mit akart megállapítani?
aug. 31. 20:47
 4/6 anonim ***** válasza:
A forró pálcával a fül-orr-gégész általában a gégét és a torok területét vizsgálja meg. Ez egy speciális eszköz, amit hőhatás révén sterilizálnak, de a "forró pálca" valószínűleg egy spatulához hasonló eszköz lehetett, amit az orvos használt a torkodhoz való hozzáféréshez. Ezzel az eszközzel lenyomhatják a nyelvet, hogy jobban rálássanak a mandulákra, a garatra vagy a gége körüli területre. A vizsgálat célja lehet például a gyulladás, fertőzés vagy más elváltozások keresése a torokban. A forróság leginkább a sterilizálás része lehetett, nem pedig maga a vizsgálat oka.
szept. 6. 12:14
 5/6 A kérdező kommentje:

4

Köszönöm.

Szerinted mi segíthet? 5 hónapja orrnyálkahártya szárazságom van. Valószínű, hogy növényvédőszer marta ki. Duzzadt az orr és garat. Nem tudom rendbehozni. Voltam orvosnál, de ő allergiavizsgálatot csinált, mást nem mondott.

Szerinted fül orr gégésznél van olyan speciális kezelés, amivel vissza tudják állítani az orrnyálkahártya egészségét?

szept. 8. 17:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Figyelj, nem tudom. De kérdezd meg inkább tőlük. Jobbulást!
szept. 8. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!