Nincs bejelentett lakcímem Budapesten, fogad így itt egy háziorvos?
Figyelt kérdés
Albérletben elek itt és nem tudok ide ideiglenes lakcimet csináltatni. A jelenlegi haziorvosom ott van ahol születtem, viszont mondta hogy nincs neki már rendben az hogy így a távolból ír fel nekem gyógyszert és ír ki táppénzre ha úgy van és keressek itt orvost Pesten. Ez lehetseges így hogy nincs ide bejelentett lakcímem?aug. 22. 07:30
1/9 anonim válasza:
Lányomnak sincs, Dr Palkó Judit fogadta a Lónyaiban
2/9 anonim válasza:
Nem kötelező felvenniük. Azokat köteles ellátni a háziorvos akik a körzetében laknak te meg gyakorlatilag feketén tartózkodsz ott.
3/9 Ypszilon1980 válasza:
Hivatalosan nem fogadhat, maximum ha elvállal valamelyik pluszban, de az nem kötelessége, egy próbát megér.
4/9 anonim válasza:
Van a XIV kerületben lakcím szolgáltatás. Nem tudom a havidíjat. Akkor ott Zuglóban be tudsz jelentkezni a hazidokihoz, akihez az a lakcím tartozik. Nagyon szomorú vagyok, hogy a fiatalok így kell éljenek ma Magyarországon, hogy még egy orvosi ellatásért is küszködniük kell, pedig nyilván, te is fizeted a tb-t. Kívanom, hogy valahogy lehessen saját ingatlanos mielőbb, még ha csoda is kell hozzá.
5/9 anonim válasza:
Szabad orvosválasztás van, de csak a körzetes köteles ellátni. Én is jobban hiszek a személyes vizit hasznosságában, mint a távgyógyításban, de ha te vállalod a közlekedést, akkor igazán nem tudom, hogy mi kifogása lehetne a jelenlegi orvosodnak, hogy továbbra is az maradjon.
6/9 anonim válasza:
Utolsó, a jelenlegi orvosának az a baja hogy nem vállalja a közlekedést. Gondolom telefonon akart a kérdező antibiotikumot rendelgetni .
Ami meg a szomorúság... Normális albérletet kell keresni ahova be lehet jelentkezni. Jaaaa hogy azokért többet kell fizetni, a kedves fiatalok ruháit, telefonjait, cipőit, több ezres kávéit elnézve ez nem lehet probléma. Habzsi dőzsi pénzszórás van.
7/9 anonim válasza:
#6: A Covid alatt még ez is normális volt, akkor is, ha 100m-re lett volna az orvosi rendelő, most meg már belengették a majomhimlő járványt is. Ehhez ugyan lakhat az ember az ország másik felében is, hogy a rendszerbe beírják, hogy karanténos és fellőjék a térbe a gyógyszereket, amit majd a szomszéd kivált neki. A rendszeresen szedett gyógyszereket meg sok orvosnál az asszisztensek írogatják. Minek akkor az egész procedúra az átjelentkezéssel? Ha meg sűrűbben költözik az ember, akkor is mindannyiszor keressen új orvost?
8/9 anonim válasza:
Nem a Covid alatt vagyunk. A rendszeresen szedett gyógyszerek és az antibiotikum pedig két teljesen külön dolog.
És igen, ha sűrűn költözik akkor sűrűn keres új orvost,vagy betartja az előző szabályait.
9/9 A kérdező kommentje:
Összesen 7 órát kene utazzak egy táppénzes papirert.. ha csak 1-2 óráról lenne szó akkor természetesen elmennék. Nagyon nehéz manapság olyan albérletet találni ahol a tulaj engedi az oda való bejelentkezest. Koszonom a válaszokat, megprobalkozom 1-2 orvosnál hátha.
aug. 27. 10:27
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!