Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nincs bejelentett lakcímem...

Nincs bejelentett lakcímem Budapesten, fogad így itt egy háziorvos?

Figyelt kérdés
Albérletben elek itt és nem tudok ide ideiglenes lakcimet csináltatni. A jelenlegi haziorvosom ott van ahol születtem, viszont mondta hogy nincs neki már rendben az hogy így a távolból ír fel nekem gyógyszert és ír ki táppénzre ha úgy van és keressek itt orvost Pesten. Ez lehetseges így hogy nincs ide bejelentett lakcímem?
aug. 22. 07:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Lányomnak sincs, Dr Palkó Judit fogadta a Lónyaiban
aug. 22. 07:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem kötelező felvenniük. Azokat köteles ellátni a háziorvos akik a körzetében laknak te meg gyakorlatilag feketén tartózkodsz ott.
aug. 22. 08:45
 3/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hivatalosan nem fogadhat, maximum ha elvállal valamelyik pluszban, de az nem kötelessége, egy próbát megér.
aug. 22. 08:50
 4/9 anonim válasza:
Van a XIV kerületben lakcím szolgáltatás. Nem tudom a havidíjat. Akkor ott Zuglóban be tudsz jelentkezni a hazidokihoz, akihez az a lakcím tartozik. Nagyon szomorú vagyok, hogy a fiatalok így kell éljenek ma Magyarországon, hogy még egy orvosi ellatásért is küszködniük kell, pedig nyilván, te is fizeted a tb-t. Kívanom, hogy valahogy lehessen saját ingatlanos mielőbb, még ha csoda is kell hozzá.
aug. 22. 12:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Szabad orvosválasztás van, de csak a körzetes köteles ellátni. Én is jobban hiszek a személyes vizit hasznosságában, mint a távgyógyításban, de ha te vállalod a közlekedést, akkor igazán nem tudom, hogy mi kifogása lehetne a jelenlegi orvosodnak, hogy továbbra is az maradjon.
aug. 22. 12:23
 6/9 anonim ***** válasza:

Utolsó, a jelenlegi orvosának az a baja hogy nem vállalja a közlekedést. Gondolom telefonon akart a kérdező antibiotikumot rendelgetni .

Ami meg a szomorúság... Normális albérletet kell keresni ahova be lehet jelentkezni. Jaaaa hogy azokért többet kell fizetni, a kedves fiatalok ruháit, telefonjait, cipőit, több ezres kávéit elnézve ez nem lehet probléma. Habzsi dőzsi pénzszórás van.

aug. 22. 20:33
 7/9 anonim ***** válasza:
#6: A Covid alatt még ez is normális volt, akkor is, ha 100m-re lett volna az orvosi rendelő, most meg már belengették a majomhimlő járványt is. Ehhez ugyan lakhat az ember az ország másik felében is, hogy a rendszerbe beírják, hogy karanténos és fellőjék a térbe a gyógyszereket, amit majd a szomszéd kivált neki. A rendszeresen szedett gyógyszereket meg sok orvosnál az asszisztensek írogatják. Minek akkor az egész procedúra az átjelentkezéssel? Ha meg sűrűbben költözik az ember, akkor is mindannyiszor keressen új orvost?
aug. 23. 18:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem a Covid alatt vagyunk. A rendszeresen szedett gyógyszerek és az antibiotikum pedig két teljesen külön dolog.

És igen, ha sűrűn költözik akkor sűrűn keres új orvost,vagy betartja az előző szabályait.

aug. 23. 19:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Összesen 7 órát kene utazzak egy táppénzes papirert.. ha csak 1-2 óráról lenne szó akkor természetesen elmennék. Nagyon nehéz manapság olyan albérletet találni ahol a tulaj engedi az oda való bejelentkezest. Koszonom a válaszokat, megprobalkozom 1-2 orvosnál hátha.
aug. 27. 10:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!