Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ilyen van Magyarországon,...

Ilyen van Magyarországon, vagy csak a filmekben?

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok, mint pl: műtét esetén nem akarok újraélesztést. Vagy mondjuk, nem egyezem bele az amputációba, esetleg a sztómazsákba, katéterezésbe?
2024. aug. 18. 14:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%
Miért ne lenne?
2024. aug. 18. 14:16
 2/15 anonim ***** válasza:
89%
Igen, visszautasíthatod az orvosi kezelést. Az újraélesztés esetén nem tudom, hol tudsz nyilatkozni, hiszen megkérdezni nem tudnak ott és akkor.
2024. aug. 18. 14:21
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Előzetes egészségügyi rendelkezés a neve.

[link]

2024. aug. 18. 14:24
 4/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
79%
Tudsz, persze, van erre nyilatkozat. De ez csak kórházi ápolásnál lehetséges, pl. ha az utcán összeesel, akkor ott nem érvényes, kijön a mentő és ha kell újraélesztenek.
2024. aug. 18. 14:27
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Sajnos több krónikus betegségem is van. Szeretném, ha pl nem kellene emberhez méltatlan körülmények között még évtizedekig vegetálni, ha van más opció is.
2024. aug. 18. 14:52
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
AZ újraélesztést kórházi kezelés esetén meg tudod tiltani, elsösegélynyújtás esetén nem (értelemszerüen akkor nem keresik végig, hogy van-e nálad bármilyen rendelkezés erre vonatkozóan), viszont ki tudod kötni elöre, hogy semmiféle életmeghosszabbító eljárásba (lélegeztetö gép, stb) nem egyezel bele, illetve mesterséges táplálásba sem - így adott esetben nem sokáig élsz számodra nem elfogadható állapotban.
2024. aug. 18. 15:00
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszi! Ezzel kihez kellene fordulnom? Teljesen tanácstalan vagyok. Akinek esetleg van bene tapasztalata, vagy jobban tisztában van a dolgokkal, akár privátban is írhatna. Ide nem szeretném kiírni a történetet, de jó lenne, ha pontosan tisztában lehetnék a dolgokkal, illetve ennek az árával.
2024. aug. 18. 15:29
 8/15 anonim ***** válasza:
82%
Raklikkelsz a linkre és ott minden szépen le van írva.
2024. aug. 18. 15:45
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
A 3-as linkjében minden benne van, amire szükségeed van, és ez ingyenes, nem kerül semmibe.
2024. aug. 18. 17:07
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszi. Alaposan átnéztem, többször is linket. Nagyon jó dolgokat írt. Azért is kérdeztem, mert a cikk közjegyzőt ír, akkor kellene egyet keresnem, hogy hiteles legyen? Vajon mindegyik képben lehet ezzel? Nem akarok értetlenkedni, csak senkivel sem tudom megbeszélni, és a párom sem támogat benne. Nem érti meg, mi a fő probléma.
2024. aug. 18. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!