Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Anyukám strokot kapott,bekerül...

Anyukám strokot kapott,bekerült a kórházba,,ha kiengedik,otthon nem tudja ellátni magát,valahová ellehetne helyezni őt?

Figyelt kérdés
2024. júl. 29. 23:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Azt, hogy az első 72 órában dől el tulajdonképpen, mi is lesz vele (csúnyán szólva).

Regenerálódik az agy, vagy épp hogy elhalnak az agysejtek, erre nincsen befolyásuk. 72 óra után már látszik majd, mi maradt vissza a stroke után.

Bocs hogy nagyon konyhanyelven írtam, biztos találsz precízebb leírást, ha ráguglizol.

2024. aug. 1. 01:56
 12/20 anonim ***** válasza:

6: A kórházban meg tudják mondani, milyen rehabilitációs intézmények vannak.

Nagymamám Budakeszin volt.

Google-ban is tudsz keresgélni.

De szerintem a helyi szakrendelő ideggyógyászata is illetékes, ők is be tudják utalni.

2024. aug. 1. 01:58
 13/20 anonim ***** válasza:

Ilyen már nincs,hogy a kórház utalná másik intézménybe.Az osztályon addig tartják amig javulás jelei látszódnak.Szivességből annyit megtesznek,hogy 1-2 hétre átteszik másik osztályra,amig az otthoni ellátása megoldódik.

De ez sem ingyen van ám !! Én is voltam itt láttam hogy mennek a dolgok.

Az osztályról igyekeznek mennél előbb kipaterolni,mert sok a beteg,kell az ágy .

2024. aug. 1. 14:28
 14/20 A kérdező kommentje:

Azt mondta az orvos,nembtudjak meddig marad anyu a neurológián,majd a belgyógyaszatra teszik, de ugyan miért a belgyógyaszatra,,majd azt mondta,onnantól nem tudja .

Semmiféle rehabilitációs intézményt nem ajanlott

2024. aug. 1. 18:56
 15/20 anonim ***** válasza:

Google-ba beírtam, kijött egy csomó találat, kettőt megmutatok.

[link]

[link]

2024. aug. 2. 05:46
 16/20 A kérdező kommentje:

Eltelt a 72 óra,Anyu él,de ugyanolyan az állapota,mint mikor bevitték,alig tud 1 szót beszélni, s most sem tudja mozgatni a jobb oldalát,az orvos azt mondta,az agya elhalt.

Ez pontosan mit jelent?

2024. aug. 4. 08:12
 17/20 anonim ***** válasza:

Oxigénhiányos lett az agyának egy kis része (nem az egész!), az a rész kb elhalt. Azok a funkciók, amikért az agyának az a része felelős, sérültek.

Ami jó hír, h valamennyire regenerálódik azért az agya, még lehet lassú javulás. Szóval az még előfordulhat, hogy valamennyire fogja tudni mozgatni a jobb oldalát.

Beszélni tud? A tudata tiszta?

2024. aug. 4. 10:24
 18/20 anonim ***** válasza:
Ja írtad, h nehezen beszél, bocsi.
2024. aug. 4. 10:24
 19/20 A kérdező kommentje:

Igen.a tudata tiszta de olyan mintha, alig élne.

70 éves,a jobb oldalát nembirja mozdítani egyáltalán, mindig azt momdja,vigyázzunk magunkra,ez lehet,hogy búcsúzás?nagyon félek ,nagyon fáj,igy látni anyut.

2024. aug. 4. 14:37
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom, az mi sztorink segít-e. Hasonló volt, csak neki a bal oldala bénult le. Idővel valamennyire javult, tolókocsis és inkontinens maradt, de szellemileg majdnem teljesen regenerálódott. (Annyi, h kicsit az időérzéke kavarodott össze) De a legtöbb embernél még így is okosabb volt. 4 évet élt még.
2024. aug. 4. 15:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!