Miért nem lehet huzamosabb ideje Kaldyum tablettát kapni?
Szívbetegségre szedem a gyógyszert, Furosemid-ratiopharm vízhajtóval. Havi szinten járok laborba és nézetem meg a Kálium értéket, ami normál tartományban van.
Idei évben nagy csúszások, hiánycikk van a Kaldyum tablettából. Ennek az okát szeretném tudni.
Azt is tudom, hogy a Kálium-R a helyettesítő tabletta, meg azt is tudom, hogy nehezebben szívódik fel ezért sose kérem, mert ki tudja milyen eredményt fog majd hozni?
Napi 2 tablettát kell bevennem a Kaldyumból ezért 100 darabot szoktam kérni, de lassan kifogyok belőle. A patikában azt mondják, hogy havonta egyszer jön, de nem tudják (vagy nem akarják elmondani?) mikor. Ehhez képest a június hónapban 1 szemet sem sikerült vennem, pedig kb. minden héten érdeklődtem.
Csak az utolsó bekezdéshez tudok hozzászólni: a környékeden lévő összes gyógyszertárt hívd rendszeresen, más megoldás nincs.
(Családunkban is több gyógyszer hiánycikk, ezért nincs más megoldás, mint 10+ gyógyszertár állandó hívogatása, illetve ismerősök megkérése, hogy ha valakinek sikerült beszereznie, azonnal szóljon nekünk is, hogy hol vette.)
Más patika nincs?
Én szedtem olyan gyógyszert, amit mindig rendelni kellett, mert nem tartották egyébként. Másnapra mindig ott volt. Szóval nálunk naponta jár a gyógyszerkiszállító.
Jó lenne tudni, hogy ők nem tudják csak beszerezni vagy mindenhol hiány.
Gyógyszertárban dolgozom évek óta, szóval releváns választ fogok neked adni. A hiánycikkek okát mi sem tudjuk, soha nem közli velünk sem a gyártó, hogy mi a gond. Minden egyes nap leadjuk a rendelésbe, néha csurran-cseppen pár doboz, de azt sem tudjuk előre, hogy mikor. A beérkezési dátumokat mindig csúsztatják a nagykereskedők, ezért nehéz vele számolni.
A nagyobb láncok, mint pl a BENU nagyobb értékben rendelnek ezért sokszor őket részesítik előnyben szállításnál. Érdemes 1-2 ismerős gyógyszertárban telefonszámot hagyni és értesítenek, amint kapnak.
A feltételezésedet ne haragudj, de nem értem. Miért ne akarnánk megmondani, hogy mikor lesz? Nekünk talán előnyös, hogy akadozik a betegellátás?
Előző vagyok, a hiánycikk okai lehetnek:
Alapanyag hiánya, gyártási probléma, csomagolási probléma, egy adott gyártási sorozat hibája, felfüggesztés, munkaerő hiánya, szállítási problémák… csak párat soroltam a rengetegből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!