Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért nem lehet huzamosabb...

Strongest kérdése:

Miért nem lehet huzamosabb ideje Kaldyum tablettát kapni?

Figyelt kérdés

Szívbetegségre szedem a gyógyszert, Furosemid-ratiopharm vízhajtóval. Havi szinten járok laborba és nézetem meg a Kálium értéket, ami normál tartományban van.

Idei évben nagy csúszások, hiánycikk van a Kaldyum tablettából. Ennek az okát szeretném tudni.

Azt is tudom, hogy a Kálium-R a helyettesítő tabletta, meg azt is tudom, hogy nehezebben szívódik fel ezért sose kérem, mert ki tudja milyen eredményt fog majd hozni?

Napi 2 tablettát kell bevennem a Kaldyumból ezért 100 darabot szoktam kérni, de lassan kifogyok belőle. A patikában azt mondják, hogy havonta egyszer jön, de nem tudják (vagy nem akarják elmondani?) mikor. Ehhez képest a június hónapban 1 szemet sem sikerült vennem, pedig kb. minden héten érdeklődtem.

2024. júl. 4. 12:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Csak az utolsó bekezdéshez tudok hozzászólni: a környékeden lévő összes gyógyszertárt hívd rendszeresen, más megoldás nincs.

(Családunkban is több gyógyszer hiánycikk, ezért nincs más megoldás, mint 10+ gyógyszertár állandó hívogatása, illetve ismerősök megkérése, hogy ha valakinek sikerült beszereznie, azonnal szóljon nekünk is, hogy hol vette.)

2024. júl. 4. 12:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Más patika nincs?

Én szedtem olyan gyógyszert, amit mindig rendelni kellett, mert nem tartották egyébként. Másnapra mindig ott volt. Szóval nálunk naponta jár a gyógyszerkiszállító.

Jó lenne tudni, hogy ők nem tudják csak beszerezni vagy mindenhol hiány.

2024. júl. 4. 12:36
 3/5 A kérdező kommentje:
#2 Sajnos országosan hiánycikk (ezt mondják) itt Benu gyógyszertárból van a legtöbb, hirtelen nem is tudom 5-6 van a városban. Azért is kérdeztem, hogy hátha valakinek van érdemi infója.
2024. júl. 5. 06:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Gyógyszertárban dolgozom évek óta, szóval releváns választ fogok neked adni. A hiánycikkek okát mi sem tudjuk, soha nem közli velünk sem a gyártó, hogy mi a gond. Minden egyes nap leadjuk a rendelésbe, néha csurran-cseppen pár doboz, de azt sem tudjuk előre, hogy mikor. A beérkezési dátumokat mindig csúsztatják a nagykereskedők, ezért nehéz vele számolni.

A nagyobb láncok, mint pl a BENU nagyobb értékben rendelnek ezért sokszor őket részesítik előnyben szállításnál. Érdemes 1-2 ismerős gyógyszertárban telefonszámot hagyni és értesítenek, amint kapnak.

A feltételezésedet ne haragudj, de nem értem. Miért ne akarnánk megmondani, hogy mikor lesz? Nekünk talán előnyös, hogy akadozik a betegellátás?

aug. 7. 15:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, a hiánycikk okai lehetnek:

Alapanyag hiánya, gyártási probléma, csomagolási probléma, egy adott gyártási sorozat hibája, felfüggesztés, munkaerő hiánya, szállítási problémák… csak párat soroltam a rengetegből

aug. 7. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!