Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha adok vért gyengébb leszek?

Ha adok vért gyengébb leszek?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, adhatok ennyi idősen vért? Kissé vérszegény vagyok meg alacsony a vérnyomásom is, nem lesz bajom ha vért adok? szeretnék segíteni
2010. okt. 31. 10:23
 1/3 anonim ***** válasza:
84%

1. 18 éves kortól lehet adni vért önkétesen.

2. ha vérszegény vagy nem is adhatsz

2010. okt. 31. 10:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
18 éves kor fölött adhatsz. Először regisztrálsz, kitöltesz egy kérdőívet, vérmintát vesznek az ujjadból, ezután következik a vércsoport elemzés, és a hemoglobin szint mérés (amennyiben vérszegény vagy, ez alacsony lesz és nem adhatsz vért). Utána mész az orvoshoz, aki elemzi a kérdőívet, vérnyomást mér, megnézi a hemoglobin szinted, és ha minden stimmel akkor leveszik a 4,5 deci vért. Akinek alacsonyabb a vérnyomása annál előfordulhat, hogy rosszul lesz vagy elájul utána. Ezért is kell előtt bőségesen enni inni. Amúgy én mindig sokkal frissebb vagyok utána, és sokkal jobban érzem magam. Viszont mivel csak 17 vagy, ezért még van egy éved gondolkozni rajta :)
2010. okt. 31. 10:32
 3/3 A kérdező kommentje:
oo :( hát akkor még nemadok:/ majd ha betöltöm a 18-at, egyszer megmentette már az életem valaki vére::
2010. okt. 31. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!