Fekvőbeteget nehéz ápolni?
Figyelt kérdés
Idősgondozó vagyok külföldön, és most úgy néz ki, hogy egy fekvőbeteg hölgyet fogok ápolni. Járnak hozzá ápolók fürdetni, tehát ezzel nem lesz problémám.jún. 28. 23:03
1/4 anonim válasza:
Hat, ha 40 kiló vagy vasággyal, akkor igen. Néha azért a fürdetésen kívül is forgatni kell. Felfekvéses lesz a beteged, cserélni kell a kötését.
2/4 anonim válasza:
Már ezerszer leírtuk: olyan kérdéseket találj ki, amelyek legalább minimálisan koherensek.
3/4 anonim válasza:
Nehéz. Van amelyik fekvő beteg a fejét sem tudja megemelni, ezáltal még egy itatás is nagyon nehéz. Aztán ott van a pelenkázás, amihez gyomor kell. És azért valóban forgatni is kell, és lehet hogy ismerni is hogy milyen pozitúrában kell feküdnie.
4/4 A kérdező kommentje:
Én már pelenkáztam, tehát van gyomrom hozzá. 50 kg-os nőről van szó(az nem nagy súly). Illetve nézegettem videókat a forgatásról nem tűnik nehéznek. Amúgy azért akarom ezt, mert ez legalább nem köt belém, akit legutóbb ápoltam, ritka egy rosszindulatú náci öregasszony volt. Az előző meg demens, Alzheimer kóros volt, az is kemény volt, de az legalább nem volt szemtelen.
jún. 29. 22:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!