MRI vizsgálatnál ez lehetséges?
Pár évvel ezelőtt volt egy MRI vizsgálatom, amit a klausztrofóbiám miatt végül félbe kellett szakítani.
Mostanában fényproblémáim vannak és fel akarok keresni egy neurológius ezzel kapcsolatban, de ha ismét MRI-t ír ki vajon megengedik, hogy egyik hozzátartozóm ott legyen bent velem még a vizsgálat készül? Volt ilyen valakinek? Megengedték vagy elküldtek titeket ezzel a francba?
Sajnos nem lehet bent senki a vizsgáló teremben, még az asszisztens is egy másik szobából nézi. Maximum a kontrasztanyagos infúziót elindítani jön be.
Esetleg nyugtatót nem tudsz bevenni a vizsgálat idejére?
(Csukott szemmel legyél végig, lassan lélegezve, számolva a perceket, én így szoktam, nekem is herótom van ettől a vizsgálattól, de már legalább 4-szer kellett sajnos mennem, mindig 40 percesekre, utálom.)
nincs igazából szabály ellene, mi is meg szoktuk engedni, hogy valaki legyen benn. Ha arra kerül a sor, akkor hívd fel előtte a helyet, hogy mit mondanak, sok helyen nem csinálnak ebből nagy problémát szerintem.
illetve, ha a bezártságtól félsz, koponya MR-nél általában lehet egy tükröt tenni a szemed elé és akkor kilátsz valamelyik irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!