Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » MRI vizsgálatnál ez lehetséges?

MRI vizsgálatnál ez lehetséges?

Figyelt kérdés

Pár évvel ezelőtt volt egy MRI vizsgálatom, amit a klausztrofóbiám miatt végül félbe kellett szakítani.

Mostanában fényproblémáim vannak és fel akarok keresni egy neurológius ezzel kapcsolatban, de ha ismét MRI-t ír ki vajon megengedik, hogy egyik hozzátartozóm ott legyen bent velem még a vizsgálat készül? Volt ilyen valakinek? Megengedték vagy elküldtek titeket ezzel a francba?

jún. 24. 16:42
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Hipohonder vagy!
jún. 24. 16:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Sajnos nem lehet bent senki a vizsgáló teremben, még az asszisztens is egy másik szobából nézi. Maximum a kontrasztanyagos infúziót elindítani jön be.

Esetleg nyugtatót nem tudsz bevenni a vizsgálat idejére?

(Csukott szemmel legyél végig, lassan lélegezve, számolva a perceket, én így szoktam, nekem is herótom van ettől a vizsgálattól, de már legalább 4-szer kellett sajnos mennem, mindig 40 percesekre, utálom.)

jún. 24. 16:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Létezik nyitott MR készülék is.
jún. 24. 17:07
 4/7 anonim ***** válasza:

nincs igazából szabály ellene, mi is meg szoktuk engedni, hogy valaki legyen benn. Ha arra kerül a sor, akkor hívd fel előtte a helyet, hogy mit mondanak, sok helyen nem csinálnak ebből nagy problémát szerintem.

illetve, ha a bezártságtól félsz, koponya MR-nél általában lehet egy tükröt tenni a szemed elé és akkor kilátsz valamelyik irányba.

jún. 24. 17:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Van altatásos vizsgálat, nyitott MR nem olyan megbízható.
jún. 24. 17:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!
jún. 24. 17:48
 7/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nincs megtiltva, hogy más is bent legyen, de feleslegesnek tartom, mert vizsgálat közben úgysem kommunikálthattok egymással, mozogni sem szabad, a fej meg egy csőben + búrában lesz. Nyitott MR-nek sokkal rosszabb a felbontása és nem is tudom abban egyáltalán van-e értelme koponyát csinálni.
jún. 24. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!