Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha valakinek nincs biztosítása...

Ha valakinek nincs biztosítása és baleset éri, mi történik?

Figyelt kérdés

Hónapok óta állást keres, és már maga után fizeti a TB-t. Munkaügyi központba nincs regisztrálva, mint álláskereső. Baleset éri. Ilyen esetben nem kap sehonnan valamilyen ellátást? Ugyanis hetekig kb munkaképtelen lesz.

Van viszont neki saját balesetbiztosítása.

Köszönöm.

2024. jún. 22. 09:20
 1/8 anonim ***** válasza:

Azt írtad, hogy fizeti maga után a tb-t, akkor fog ellátást kapni.

Azt is írtad, hogy van saját balesetbiztosítás, az szuper, akkor az a baleset jellegétől függően fizet.

2024. jún. 22. 09:37
 2/8 anonim ***** válasza:
57%
Egészségügyi ellátást azt kapni fog, pénzbelit viszont csak akkor, ha még nem járt le a 3 hónap bejelntett munkanélküliség
2024. jún. 22. 09:46
 3/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem is értem a kérdést, mert ha fizeti maga után, akkor megkapja ugyanúgy az ellátást. Azért, mert dolgozni nem fog tudni egy ideig a baleset miatt, azért ellátást nem fog kapni, hiszen nem dolgozik, tehát táppénz nem jár. Akkor járna, ha a TB-t nézve nem csak az egészségügyi ellátást fizetné, hanem minden ezzel járó költséget is, pl. vállalkozóként. A balesetbiztosítás utólag fizet mindig, ergo ott csak a baleset megtörténte után tudja az igényt benyújtani a biztosítónak és elszöszmötölnek azzal is legalább 1 hónapot, de az valami plusz pénzt jelenteni fog neki.
2024. jún. 22. 09:46
 4/8 anonim ***** válasza:
57%
Ha fizetve van a TB, akkor van biztosítása, kap ellátást ugyanúgy mint más. Szerinted a TB mi a f*szra való???
2024. jún. 22. 09:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy munkaképtelen, ha nincs munkahelye? Milyen kieső jövedelme van a baleset miatt, amit pótolni kell? Semmi.
2024. jún. 22. 09:55
 6/8 anonim ***** válasza:
4, nem, ha maga fizet, nincs biztosítása. Csak eü szolgáltatásra.jogosult.
2024. jún. 22. 09:56
 7/8 anonim ***** válasza:
2, tp annak jár, aki biztosított, keresőképtelen (nem tudja ellátni a munkáját). Álláskeresési alatt sem felel meg ennek.
2024. jún. 22. 09:58
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 tudom, én nem tp-re gondoltam, hanem munkanélküli segélyre, ami a bejelentéstől számítva 3 hónapig jár. Nem nagy összeg, de több mint a semmi
2024. jún. 22. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!