Körzetileg át akarom magam kéretni a lakcímemhez
tartozó orvoshoz - mi ennek a menete?
Figyelt kérdés
Nemrég költöztünk és át akarom magunkat kéretni, de még sose csináltam ilyet. Csak be telefonálok a háziorvosnak, és ennyi? Kórházakat nézve ez hogy megy?
Valamint minden személynek jelen kell lenni az átkéretéskor , vagy elég pl a tb szám és lakcím, vagy ilyesmi?
2024. jún. 21. 17:31
1/6 anonim válasza:
Telefonálj be a háziorvosnak - lehet, hogy meg is úszod ennyivel.
Kórházat nem érdekli, ha esetleg bekerülnél, akkor elkérnék a lakcímkártyádat.
2024. jún. 21. 17:37
2/6 anonim válasza:
1. Felhívod a körzeti orvost, és elmondod hogy xy utcában laksz, körzetileg oda tartozol és szeretnél átmenni hozzá.
2. Valószínűleg ad időpontot hogy mikor mehetsz és átveszik a kartonod.
3. Valószínűleg (legalábbis nálam és több ismerősnél is így volt) adni fog egy kikérőt, amit el kell juttatnod a volt háziorvosodnak, aki mind online, mind ha van nála papír alapú kartonod át fog adni.
2024. jún. 21. 18:00
3/6 anonim válasza:
Felveszed az orvossal a kapcsolatot, elmondod szeretnéd, hogy átvegyen titeket. Onnantól ő intéz mindent a régi orvosoddal. 2-es rosszul tájékozott.
2024. jún. 21. 19:33
4/6 anonim válasza:
3-as nem, nem intéz a legtöbb orvos semmit, mert pont hogy nem fognak konfrontálódni és főleg nem saját költségén kikérőt küldeni postai úton. 4x váltottam orvost, plusz ismerőseimnek is ugyanez volt, mint nekem. Örülök, hogy vagy akkora tulok, hogy tájékozatlannak tartasz a saját magam által tapasztalt dologban.
2024. jún. 21. 20:07
5/6 anonim válasza:
Én meg azt tapasztaltam, amit leírtam. Telefonon beszéltem az új orvossal, és ő intézett mindent a régivel. Nem még nekem kellett ide oda rohangálni. Budapesten ez így megy, ismerőseimnek, családtagomnak is így volt.
2024. jún. 21. 21:22
6/6 anonim válasza:
Ettől még nem kell leszólni azt, akinél nem így volt. Leírhatod hogy nálad az orvos maga intézte, de nem kell megjegyzést fűzni és ledegradálni a másikat, akinél nem úgy történt ahogy nálad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!