Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mai napon EKG vizsgálaton...

Mai napon EKG vizsgálaton voltam, ez az eredmény lett alul. Ezek milyen eredményeket mutatnak? És mi az a egy db Ves. Ez az eredmény milyennek minősül? Rossznak vagy Jónak?

Figyelt kérdés

EKG: pitvarufbrillatió kamrafal k b 75 / min átmenetizóna V4 Nor, ingervezetés, szab repol. egy db Ves .

Sajnos az orvos aki végezte a vizsgálatot kérdésemre azt mondta, ez nem önre tartozik.Ezért kérdezek itt és így.

2024. jún. 5. 12:42
 1/6 anonim ***** válasza:

Olyat biztosan nem mond egy orvos, hogy itt kérdezz :D

Menj vissza ahhoz az orvoshoz, aki kérte az EKG vizsgálatot és majd ő értelmezi. Háziorvos kérte? Vagy mihez kellett?

2024. jún. 5. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:
52%

„Olyat biztosan nem mond egy orvos, hogy itt kérdezz”

Sejtésem szerint a kérdezőnek volt már rossz tapasztalata a háziorvossal stb., amikor szeretett volna mélyebbre látni a saját eü-i állapotába.

A szakorvosok többsége egyből hárít, a küldő orvosok többsége szintén nem akarja beavatni a beteget, így a betegnek nem marad más, csak az internet.

2024. jún. 5. 14:01
 3/6 A kérdező kommentje:
Szédülés és erős fejfájásom miatt mentem el a háziorvosomhoz, aki a vérnyomásomat megmérte, majd sürgősen EKG vizsgálatot kért a szakrendelőtől. Annyit mondott magas a vérnyomásom, írt ki gyógyszereket, egy hét múlva kell visszamennem hozzá. Most azért idegeskedem mert nem mondta meg az EKG eredményemet, Miért nem? rám is tartozna ? Nem? Mi az amit nem mondhat el az eredményből? Teljesen ideg vagyok. a vérnyomásom 210/106.
2024. jún. 5. 14:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Ja, nem orvos mondta, hogy e portálon kérdezzek. Én magamtól döntöttem, hogy itt kérdezem meg az eredményemet, meg hogy mi mit jelent.Különben a háziorvosomhoz csak kizárólag időpontosokat fogad, akinek nincsen időpontja be sem mehet a rendelőbe.
2024. jún. 5. 14:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Pitvarfibrillációd van, ami azt jelenti, hogy a pitvarban az ingerület nagyon gyorsan képződik, emiatt a vért nem képes normálisan továbbítani a kamrák felé. Ez a pitvarok remegését jelenti. Veszélyes lehet abból a szempontból, hogy a vér megalvadhat és thrombus képződhet ott. Lehet szedned kellesz Xareltot.

75/min az a pulzust jelöli. Percenként 75-öt ver a szíved.

V4 norm. Az azt jelenti, hogy a V4-ben ami az elülső kamrafal elvezetésének egyike, hogy ott minden normális.

"Szab rep." Az a szabályos repolarizációt jelöli, vagyis azt jelenti, hogy a szív kamrák elernyedése és a pitvar vérrel való telődése teljesen normális.

"Ves" - Ez kamrai extrasystole-t jelent, vagyis a normálistól egy hamarabb érkező ütés (szívciklus).

Ezt ki kell vizsgálni mindenképpen. A pitvarfibrilláció nem játék, és az összkép is azt mutatja, hogy valami elindult aminek még az elején vagy, de kezelést igényel mindenképpen, hogy ne legyen rosszabb.

2024. jún. 5. 18:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ!
2024. jún. 5. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!