Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért ájul így el egy ember?...

Miért ájul így el egy ember? Olvasd el léci!

Figyelt kérdés

van egy mód arra, hogyan ájuljunk el mesterségesen:

ez elájulni "kívánó" illető legugol vesz 10 mély lélegzetet. a 10.-et bentartja feláll és az akkor már mögötte álló személy megszorítja összekulcsolt kézzel a mellkasát ill. kissé megemeli és az illető pár mp-en belül elájul. TUTI rajtam próbálták. Miért van ez? Mi történik ekkor? káros?

2010. okt. 29. 17:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Ismerem ezt a "trükköt",elég gyakori "gyerekcsíny"...Nem vagyok orvos,de szerintem az történhet,hogy a mély lélegzetek során a véred oxigénben dúsabb lesz,így több oxigén jut az agyadba is,majd amikor felállsz,és elszorítják a hasi aortádat (a "fő verőeret"),így pár pillanatra hirtelen megszűnik az agy fokozott oxigénellátása,és leesik a vérnyomásod is,ettől kábulhatsz be.Ha hülyeséget írtam,bocsi,mint mondtam,nem vagyok szakember...Én minden esetre nem játszadoznék túl gyakran ezzel...Hallottam már olyanról,hogy valaki,aki szívbetegségben szenvedett,belehalt...
2010. okt. 29. 17:45
 2/2 A kérdező kommentje:

hú köszi a válaszodat. hát igen én is ilyesmire gondoltam

hát nem fogjuk túl gyakran sőt asszem soha csinálni ezt vagy csak talán 1X. na de azért köszi

2010. okt. 29. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!