Ha egy hivatásos gépkocsivezető felkeresi az üzem orvosát a jogosítványának meghosszabbítása ügyében, aki további szakorvosi vizsgálatra küldi, a szakorvosnak mikorra kell elvégeznie a vizsgálatokat?
Figyelt kérdés
Az történik hogy idén február 06. a születésnapomon járt le a hiv. jogsim. Már a lejárat előtt három hónappal felkerestem az üzemorvost a jogsim meghosszabbítása ügyében.Valamit észre vehetett az üzemorvos, mert a kardiológiára utalt vizsgálatra, és javaslat kiadásáért a kardiológiára. A kardiológiára ez év január 04. re kaptam időpontot.Vérnyomás rendben, EKG egy Vs eredmény miatt terhelésere kaptam időpontot március 14- napjára. Itt több Vs-t észleltek, ezért Debrecenbe kórházba kerültem, kis érszűkületet tártak fel, valamilyen hálót ültettek be. Ismét időpont kérés a kardiológiára amit május 08. kaptam.Ekkor szív uh történt, jó eredménnyel.Majd a kardiológus megadta az alkalmasságomat a hivatásos jogosítványomhoz.Kérdésem az, hogy szabályosan húzta el a kardiológus a vizsgálataimat, hogy közben lejárt a jogosítványom érvényességi ideje, ezzel az indokkal meg a munkaadóm felmondta a munkaviszonyomat, mert még április 11. napjával.Hiszen az éves szabadságomat is kivettem mégsem készült el a jogsimnak az érvényességi ideje, addigra ameddig a másik érvényességi ideje szólt.Mit tehetek ez ügyben? Valahol olvastam azt, hogy a jogosítvány meghosszabbításában elsőbbséget kell adni a kérelmezőnek, mert arra kell törekedni, hogy az érvényességi időkből, ne csússzon ki a jogosult, aki a jogosítvány meghosszabbítása ügyében jár el. Nagyon szépen köszönöm ha valaki tud segíteni a fenti ügyemben.máj. 30. 14:51
1/2 anonim válasza:
Örülj,hogy ilyen gyorsan végeztél ezekkel a vizsgálatokkal, általában sokkal többet kell várni. És már régen nincs az a szabály,hogy "elsőbbséget kell adni".
Erre ott a magán doki, ott megfelelő pénzért gyorsabban sorra kerülsz. De gondolom a F.ESZ hívő agyaddal ezt nem látod mert csak OV és a F.ESZ. Elárulom azért csinálták ezt, mert szinte a teljes magyar magánegészségügy OV barátainak a kezén van. Az állami ilyen, menj a magánba és ezzel OV zsebét tömöd. De erre már nem fogsz emlékezni kb. 2 hét múlva és ugyanúgy OV-re fogsz szavazni. De talán ez most elgondolkodtat, hogy ez talán szándékos, hogy szétlopták az országot.
2/2 A kérdező kommentje:
De miről írsz? Elolvastad egyáltalán a problémáimat? Szerintem nem. Én senkit nem sértegettem, Te miért tetted? Ismeretlenül is? Egyébként már találtam másik kardiológus szakorvost aki elcsodálkozott ez ügyemen. Vállalta azt hogy a továbbiakban ellásson kardiológiailag. És két héten belül elvégzi azokat a vizsgálatokat ami a jogosítványom érvényességiéhez kell.Én nem tudok magán orvoshoz járni, mert nem vagyok anyagilag olyan állapotban, ja és tisztességes állampolgára vagyok az országnak,A megfelelő helyre jelentettem az ügyemet, a volt kardiológusom ellen jogosítvány ügyben.
máj. 31. 07:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!