Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Csak nekem kellemetlen, hogy...

Csak nekem kellemetlen, hogy behívnak egy csapat hallgatót az orvosi vizsgálatra?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy gyakorlatban tudják megtanulni, és ennek ez a módja, mégis annyira kellemetlen, hogy 20 éves lány létemre körbeállt a kórház ágy mellett vagy 10 fiatal fiú és mindent is megkérdeztek, a székletemről és a menstruációmról is. Majdnem elsüllyedtem szégyenemben.

Nagyon gáz, hogy ezeket hallották?

Számítsak rá, hogy akár nőgyógyászati vizsgáltra is bejöhetnek?

máj. 1. 21:19
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
53%

30

"azt nem tudom elképzelni, hogy 4.év feletti hallgatók, akik ténylegesen vannak bent betegnél azon nevetgélnek, hogy van valakinek nemi szerve vagy volt széklete."

Simán elképzelheted. Mindenki arról beszél a munkahelyén, amivel/akivel dolgozik.

Én emmiképpen nem járulnék hozzá oktatókorházban SEM. Nem hinném, hogy lefognának a vizsgálathoz...

máj. 23. 08:53
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

#31 Márpedig hidd el, hogy nem beszélnek erről. Én mentőtiszt hallgató vagyok és mint említettem fentebb, mi is járunk kórházba betegekhez de soha eszünkbe nem jutott ezeken nevetgélni, de még csak ki sem beszéltük.

Azokra az esetekre szoktunk vissza emlékezni akiknek valamilyen olyan komolyabb betegsége volt amiből tanulni tudunk. De ott is csak az a lényeg, hogy mi volt a panasza, mik a vizsgálati eredmények, EKG-t húzunk és ha érdekes akkor azt lefotózzuk magunknak. Meg a betegség illetve annak kezelése érdekel minket.

Magára a betegre nem is emlékszünk. Se a nevére, se az arcára.

máj. 23. 10:29
 33/36 anonim ***** válasza:

32

Szeretnék hinni neked, de sajnos más a tapasztalat.

máj. 23. 10:49
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

"Simán elképzelheted. Mindenki arról beszél a munkahelyén, amivel/akivel dolgozik"

Igen, amivel dolgozik de ez az egészsegi állapotát jelenti nem azt hogy higyan néz ki.

Amiket el tudok képzelni:

Kirívóan igénytelen volt a beteg és pl megemlítik, hogy a terem másik felében is alig kaptak tőle levegőt vagy találtak egy 2 hete bent maradt tampont stb. De itt sem a név a lényeg hanem az eset.

Olyan dolgot beszélnek meg, ami a betegnek személyesnek tűnhet de szintén nem azért érdekli őket pl. olyan túlsúlyos, hogy már előre látják, hogy baj lesz egy műtétnél stb. de itt sem a beteg személye a lényeg

Nővereket néhány osztályon hallottam már elég rosszindulatúan pletykálni de egyrészt ez sem gyakori.

"Én emmiképpen nem járulnék hozzá oktatókorházban SEM. Nem hinném, hogy lefognának a vizsgálathoz..."

Hivatalosan oktató kórházban már hozzájárultál de a gyakorlatban megkérdezik a beteget mindig főleg ha intimebb vizsgálat van és mondhatsz nemet. Ha meg valaki azon kiakad, hogy egy hallgató megméri a vérnyomasát az már túlzás.

máj. 23. 13:13
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

34

No, azért így már jobban hangzik!

máj. 23. 13:52
 36/36 anonim ***** válasza:
Sok egyetemnek, Debrecen, Szeged ezeknek biztos van.
máj. 25. 09:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!