Miért és kinek jók ezek a nagyon szigorú látogatási
idők?
kórházba, ápolási osztályon 16.00.-17.00. Nem lenne
jobb ha nem is egész nap, de legalább délelőtt is
adnának egy órát? Pláne elfekvő szerű
intézményekben.
Figyelt kérdés
Örülnének, hogy valaki ad pár korty vizet annak a nyamvadt emberkének.
ápr. 30. 19:23
1/9 anonim válasza:
Az ott dolgozóknak garantáltan nem lenne jó, ha bárki bármikor odamehetne és akadályozná öket a munkájukban.
ápr. 30. 19:33
2/9 anonim válasza:
1.
2x1 óra rögzített időpontban, az bármikor?
ápr. 30. 19:48
3/9 anonim válasza:
A probléma az,amikor a látogatók ,/3-4/ is szinte letáborozik a kórterembe.
A betegnek sem tesz jót a hosszas látogatói ott tartózkodás.
Aki mozgás képes menjen ki a társalgóba.A nővéreknek a látogatás alatt is vannak olyan feladataik amit ekkor kell elvégezni. Már 15 perc is elegendő,hogy a beteg szennyesét magukhoz vegyék,kis finomságot átadjanak,a fontosat megbeszéljék.
ápr. 30. 20:03
4/9 A kérdező kommentje:
Az ott dolgozóknak garantáltan nem lenne jó, ha bárki bármikor odamehetne és akadályozná öket a munkájukban. Pláne ha véletlenül olyant látna a látogató amit nem kéne, ugye? Jaa pont ma figyeltem fel, hogy akikre jellemző a letáborozás, csoportos látogatás, rájuk nem vonatkozik az se amire ma minket megkértek, hogy egyszerre csak egy ember menjen be egy beteghez. Én ma találkoztam ilyennel először, elfogadtam, betartottuk. Bezzeg a "TEEEE, NÉZD MÁR" stb szavakkal hangoskodó csapatra nem mertek rászólni....
ápr. 30. 20:26
5/9 anonim válasza:
Nem mindenhol veszik ezt olyan komolyan.
ápr. 30. 20:36
6/9 anonim válasza:
Masok latogatoinak a jelenlete egesz biztos, hogy megviseli a tobbi beteget aki kiszolgaltatva fekszik haloingben, szarul van, es nyugalmat, meltosagot szeretne.
ápr. 30. 22:00
7/9 anonim válasza:
Amikor kórházban vagyok nekem pl rhadtul nincs szükségem arra, hogy az ágyszomszédomnál órákon át ott hédereljen a családja - és viszont.
Teljesen jó ez az egy-, max kétóra, nem kell több. A kórház nem átjáróház és látogatóközpont, és nem kell a fél napot benn töltve zavarni más betegek nyugalmát.
máj. 1. 09:19
8/9 A kérdező kommentje:
Ez mondjuk észrevételem szerint a Covid óta ennyire szigorú, legalábbis nálunk.
Előtte is ki volt írva a látogatási idő, de nem foglalkoztak vele.
A nővérek kértek elnézést, hogy vizit idejére kiküldték a látogatókat.
Betegek részéről persze zavaró lehet, hogy bárki, bármikor bemehet a szobába. No, de aki pl. délutános műszakban dolgozik, esetleg még vidéki is, nem tudja megoldani a látogatást. A kórházi kosztot, ápolást pedig nem kell ecsetelni senkinek. Aki pl. lassabban eszik stb. ideje nincs, mert összeszedik a tálcákat...
máj. 1. 20:13
9/9 anonim válasza:
szerintem az a normális, ha van egy rend. Betegeknek a napirendje, látogatóknak a látogatási rendje. úgy gondolom ez a 4-5-ig délután, ez elegendő és reális. A kórház nem egy egész napos átjáróház. Ott betegek fekszenek, orvosok és ápolónők dolgoznak. Nem hiszem, hogy bármelyik betegnek jó volna az ha hol az egyik ágyszomszédjának, hol pedig a másiknak a látogatói mennének, adott esetben látva pl azt hogy hogyan cserélik ki a pelusát. Mert ugye tudjuk ilyen is van. Így meg kicseréli az ápolónő du 4 óra előtt s akkor egy ideig nem kell. Úgyhogy szerintem ne akarj egy teljesen normális szokásrendet kritizálni. Ez a szabály, el kell fogadni és kész. Pont.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!