Gyógytorna vagy műtét? 1.5 éve eltört a nagylábujjam,nem voltam vele orvosnál. De tünetek alapján eltört.
Azóta se tudom behajlítani,illetve a lábamon a terhelhetőség is megváltozott.
Doki csak 2 hét múlva tud fogadni
Nekem anno kb 14 éves koromban eltört a nagylábújam mert ráesett egy asztal.
Doki megröntgenezte, és közölte hogy eltört kb másfél hónap amig összeforr.
Semmi más nem volt, se gipszelés se gyógytorna se semmi.
Meg is gyógyult rendesen
1-es, szuper, de ez nem válasz a kérdező problémájára, az övé nem hajlik, tehát NEM gyógyult meg rendesen. Kérdező: csinálnak röntgent és az alapján majd megmondják, milyen lehetőségeid vannak, innen a távolból honnan a francból tudjuk, műthető vagy gyógytorna elég lesz, vagy műtéttel sem lehet segíteni?
Gyaníthatóan egyébként nem lesz elég a torna. Nekem csak zúzódás és pici lepattanás volt a középső ízületből a kezem kisujján, de a hülye sebész nem mondta, hogy csak addig kíméljem, ne mozgassam (rögzítve volt a másik ujjamhoz), amíg a duzzanat, véraláfutás lelohad, de UTÁNA mozgatni kell, mielőbb. Pár hét múlva már nem tudtam hajlítani, elmentem magánban reumatológushoz - hónapokig jártam utánam gyógytornára, és nem volt biztos, hogy visszanyerem a teljes mozgástartományt, mert az ujj olyan pici izomzattal/ízülettel rendelkezik, hogy nehéz célirányosan tornáztatni. Szerencsére majdnem teljesen rendbejött, be tudom teljesen hajlítani, de érzem, hogy nem olyan erős mitn a többi ujjam és ha megerőltetem vagy front jön akkor fáj is kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!