Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A kemoterápia és sugárkezelés...

A kemoterápia és sugárkezelés mit csinál az emberrel?

Figyelt kérdés
Vannak akik elítélik a kemót és a sugárkezelést, modern kuruzslásnak állítva be. Egyáltalán mik ezek? Ti mit gondoltok róluk.
ápr. 5. 12:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ítélem el a kemoterápiát csak egyszerűen nem kértem belőle. Mert tönkre teszi az emésztő rendszert, és állandó hányingert okoz. Sőt az állandó hányinger mellet olyan szédülést is okozott nekem. Hogy már e következőt inkább nem kértem. A sugár kezelés csak éget. De mind kettő a rák gyógyításban használatos, nem túl kellemes kezelés.
ápr. 5. 12:53
 2/8 lintint válasza:
90%

A kemoterápia "gyógyszeres" kezelés. Lényege, hogy a gyorsan osztódó sejteket legyengítse vagy el is pusztítsa, mint például a rákos sejteket. Sajnos ez hatással van más ilyen sejtekre is pl.: a hajra. Elég sok mellékhatása van, viszont az orvosok minden megtesznek h ezeket elmulasszák vagy csökkentsék.

A sugárkezelésről kevesebbet tudok arról nincs tapasztalatom. Tudom, hogy egy pontba fókuszát, a rákos sejteket célozva olyan erős sugárzást küldenek ami károsítja a sejtek dns-ét. Hogy milyen mellékhatásai vannak azt nem tudom, de biztos van mint mindennek.

A ráktól függően döntik el hogy melyiket kapja az ember, de elképzelhető, hogy mindkettőt. Családon belüli tapasztalatok utáni véleményem szerint, jobb választani a kezelést mint otthon ülni és várni hogy valami történjen.

ápr. 5. 13:17
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Mivel a rosszindulatú megbetegedéseknél nincsen specifikus gyógyszer, ezért statisztikák alapján az az orvosszakmai közmegegyezés született, hogy megfelelő ellenőrzés mellett olyan "sejtmérgeket" kell adni, amik jobban károsítják a daganatsejteket,mint az egészséges sejteket. Ennek hatására gyorsabban és nagyobb mértékben károsodnak a daganatos sejtek. Az egészséges sejtek aztán lassan regenerálódnak. Némiképp barbár megoldás, de statisztikailag határozottan eredményes lehet az életkilátások tekintetében.
ápr. 5. 19:42
 4/8 anonim ***** válasza:
1-es akkor hogy fogsz meggyógyulni, ha nem kérted? Van más kezelési mód, amit választhattál? Vagy alternatív módon próbálkozol?
ápr. 16. 10:24
 5/8 anonim ***** válasza:
4-esnek! 1-es voltam! A kemoterápia egy méreg! Azon kívül kopszá tesz.
ápr. 16. 11:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Értem amit mondasz 5-ös, csak azt kérdezem, hogy anélkül is van esélyed meggyógyulni?
ápr. 16. 11:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Mind a sugár, mind a kemoterápia egy borzasztóan pusztító dolog. De sajnos a túlélés érdekében mégse tudnak mást tenni az emberek, mint hogy elfogadják. Hiszen ha nem, akkor romlanak az esélyeik a betegséggel szemben, és a terjedéssel, áttétekkel lehet még rosszabb mellékhatásokat kapnak a többi szervi érintettséggel, amik sokkal rosszabbak mint a kopaszság. Láttam már ilyet, pl olyan gátori daganat, ami egyszerre nyomta a légcső/nyelőcső részt és a főereket a szívhez/szívet. Borzasztó szenvedés fuldokolva élni, úgy hogy nyelni se tud az ember, így enni-inni se...
ápr. 16. 12:10
 8/8 anonim ***** válasza:
52%

A sugárkezelésben ott a vàlasz, besugárzás az érintett területen.

A kemoterápia pedig gyakorlatilag megmérgez. Nem csak a rákos, de az egészséges sejteket is megtámadja, elpusztítja, pl a hajhagymákat is, ezért hullik ki a betegek haja is. Folyton rosszul vagy, émelygés, hányás stb. Eddig Minden rokonom/ismerősöm aki rákos lett, belehalt, még a kezelés alatt, szenvedve a mellékhatásoktól.

Én, látva mit tesz az emberrel, biztosan nem vállalnám. Maximum műtétet, ha lehet, ilyen kezeléseket nem.

Inkább megvárnám azt az időt ami még maradt, normál életkörülmények közt. Aztán ha már úgy érzem elég volt, mert olyan állapotban vagyok, ami nem minőségi élet, inkább kiugranék a 10.-ről és nem szenvednék tovább. Sem én, sem a környezetem, akik ugye minden ilyen beteg esetében kénytelen végignézni ahogy a szerette elsorvad és kínlódik. Szerintem ezek a kezelések csak még több kínlódást okoznak.

jún. 18. 02:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!