A kemoterápia és sugárkezelés mit csinál az emberrel?
A kemoterápia "gyógyszeres" kezelés. Lényege, hogy a gyorsan osztódó sejteket legyengítse vagy el is pusztítsa, mint például a rákos sejteket. Sajnos ez hatással van más ilyen sejtekre is pl.: a hajra. Elég sok mellékhatása van, viszont az orvosok minden megtesznek h ezeket elmulasszák vagy csökkentsék.
A sugárkezelésről kevesebbet tudok arról nincs tapasztalatom. Tudom, hogy egy pontba fókuszát, a rákos sejteket célozva olyan erős sugárzást küldenek ami károsítja a sejtek dns-ét. Hogy milyen mellékhatásai vannak azt nem tudom, de biztos van mint mindennek.
A ráktól függően döntik el hogy melyiket kapja az ember, de elképzelhető, hogy mindkettőt. Családon belüli tapasztalatok utáni véleményem szerint, jobb választani a kezelést mint otthon ülni és várni hogy valami történjen.
A sugárkezelésben ott a vàlasz, besugárzás az érintett területen.
A kemoterápia pedig gyakorlatilag megmérgez. Nem csak a rákos, de az egészséges sejteket is megtámadja, elpusztítja, pl a hajhagymákat is, ezért hullik ki a betegek haja is. Folyton rosszul vagy, émelygés, hányás stb. Eddig Minden rokonom/ismerősöm aki rákos lett, belehalt, még a kezelés alatt, szenvedve a mellékhatásoktól.
Én, látva mit tesz az emberrel, biztosan nem vállalnám. Maximum műtétet, ha lehet, ilyen kezeléseket nem.
Inkább megvárnám azt az időt ami még maradt, normál életkörülmények közt. Aztán ha már úgy érzem elég volt, mert olyan állapotban vagyok, ami nem minőségi élet, inkább kiugranék a 10.-ről és nem szenvednék tovább. Sem én, sem a környezetem, akik ugye minden ilyen beteg esetében kénytelen végignézni ahogy a szerette elsorvad és kínlódik. Szerintem ezek a kezelések csak még több kínlódást okoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!