Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan szeditek be a gyógyszer...

Hogyan szeditek be a gyógyszereket könnyen?

Figyelt kérdés
Én elég nehezen tudom lenyelni a gyógyszereket... Általában össze szoktam törni mézzel és úgy nyelem le. Persze a nagyobb szeműeket. Sokan mondják, hogy rakjam a nyelvem alá, vagy a nyelvem hátuljába. Nos.. ezek sem váltak be. Van valakinek még valami ötlete, hogy hogyan lehetne könnyen lenyelni a gyógyszert?
2010. okt. 26. 10:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
én egyszerűen jó nagy korttyal szoktam leküldeni. szerintem neked is menne, csak pszichésen rástresszelsz.
2010. okt. 26. 11:05
 2/12 anonim ***** válasza:
Én sem vacakolok!!Gyorsan bedobom a gyógyszert a számba és utána egy jó nagy korty viz,és kész is van!!:)Nem kell elötte fél órát rákészülni a gyógyszert a kezedben tartva...:D
2010. okt. 26. 11:10
 3/12 A kérdező kommentje:
lehet, hogy tényleg nagyon rá stresszezek.. mert kiskoromban egyszer megakadt a torkomon és az nagyon nem volt jó.. :S
2010. okt. 26. 11:11
 4/12 anonim ***** válasza:

Én a nyelvem közepére szoktam tenni, felül, aztán jó nagy korty vízzel lenyelem. Aztán iszom még rá. Pohárból igyál, ne üvegből, abból nem jön elég víz.

A mézes trutyit biztos nem bírnám...

2010. okt. 26. 11:15
 5/12 anonim ***** válasza:
Amúgy gyakorolhatsz valami kisebb gyógyszerrel először, a Béres C vitamin kicsi és tuti nem árt, mert csak 60 mg-os, ha 15-öt beveszel egy nap akkor se lesz bajod. Persze nem kell ennyi, de 2-3-mal gyakorolhatsz, aztán ha már jól megy, jöhet a gyógyszer.
2010. okt. 26. 11:16
 6/12 anonim ***** válasza:

Ne görcsölj rajta, próbáld valahogy agyban eldönteni. Végül is csak egy pillanat az egész...

Nekem amúgy simán megy mindegyik, én víz nélkül szoktam bevenni a vitaminokat meg gyógyszereket.

23/L

2010. okt. 26. 11:24
 7/12 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2010. okt. 26. 11:25
 8/12 anonim ***** válasza:

Gyerek koromban én is utáltam, mert folyton megakadt a torkomon. Anyukám ezért mindig összenyomta, aztán mézzel vagy lekvárral vettem be, amíg egyszer egy kis összenyomott gyógyszer a számba maradt, a lekvár pedig lement. Hát mindenki tudja milyen íze van a gyógyszernek....szépen visszajött, ami addig lement. Azóta egyben veszem be, és nem stresszelek azon, hogy nem megy le és megakad. Nyelvem hátuljára dobom, nagy korty inni való és lent is van.

Nem megvárni, amíg elkezd olvadni a gyógyszer a szádban, mert az borzalmas !

2010. okt. 26. 11:29
 9/12 anonim válasza:
régen a legkisebb gyógyszereket is alig bírtam bevenni, de most már a nagyok is simán lemennek. sajnos a gyakorlat... egyébként ha nagyon szorongtam, akkor mindig azt gondoltam magamban, hogy éppen egy nagy falat csokit készülök lenyelni:)
2010. okt. 26. 11:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Sok gyógyszert nem is szabad összetörni, mert ott hat ahol nem kellene.
2010. okt. 26. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!