Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Aranyér miatti véres széklette...

Aranyér miatti véres széklettel mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Aranyerem volt eddig is, de nem volt véres a szélet/ wc papír

A napokban észrevettem, hogy véres és nagyon megijedtem

Orvoshoz most nem fogok tudni menni, mert most fog megjönni, illetve félek is ott nagyon, de tudom hogy el kell mennem. Most az élethelyzet sem a legjobb mert 1 hónapom van leadni a szakdogát és nem állok túl jól...

Tehát mit tehetnék, hogy ne legyen véres a széklet?

Sok vízfogyasztás? Mozgás? Pépes étel? Reparon kúp?

2024. febr. 12. 10:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Igen, a detralex vény nélkül kapható, érvédő, érfal erősítő. Nekem 2 nap után már használ.
2024. febr. 12. 11:51
 12/17 anonim ***** válasza:
A dudornak nem hiszem, hogy van jelentősége. Könnyen lehet, hogy örökké ott marad. Sokszor átalakul bőraranyérré a külső aranyeres csomó, de lehet caruncula is. Én eleve dudorrak születtem. Esetleg nehezebb tisztántartani a területet.
2024. febr. 12. 12:14
 13/17 A kérdező kommentje:

11: Köszönöm

IR miatt rostos dolgokat nem iszom mert a cukor kerülendő

Rost dús kekszet szoktam cukor mentest

De a víz ivásra jobban kell figyelnem

Az a baj h ahogy iszom szinte egyből kell mennem a mosdóba és suliban ez elég gáz egésznap

12:jelentősége szerintem van mert hol kisebb hol nagyobb

Székelést követően nagyobb...

Ráadádul nedves wc papírt kell használnom mert sokszor nehéz tisztán tartani, fürdés a jó de ugye azt nem mindig tudom ha épp nem otthon sikerül...

Én úgy hallottam h a bőrnyulványt le is tudják "csípni" műtét útján

A caruncula nem tudom mi, rákeresek

2024. febr. 12. 12:20
 14/17 anonim ***** válasza:
Korábbi kérdésedre: a napokban láttam egy videót, egy proktológus beszélt benne a vizsgálat menetéről, ő azt mondta, hogy általában nem kell beöntés, de ha úgy látja a vizsgálóorvos, akkor ők például székletmegindító tablettát(*kúpot) alkalmaznak beöntés helyett, az egy kb fél óra várási idő alatt párszor elmegy székelni az illető, és utána vizsgálják. Azt nem részletezte milyen esetben kell ez. Lehet ha úgy látja, hogy túl oda van ragadva a széklet a végbébélfalra, és nem lát tőle rendesen. Van egy aranyeres facebook csoport, ott viszont sokan panaszkodnak a vizsgálat okozta kellemetlenségekre, még magánorvosok esetében is, a fájdalomra, illetve arra hogy összevissza cincálták meg kaparták őket...
2024. febr. 12. 12:39
 15/17 A kérdező kommentje:
14:na így merjen menni az ember orvoshoz hát ez csodás
2024. febr. 12. 14:14
 16/17 anonim ***** válasza:
13 magvakban is van rost, útifűmaghéjban leginkább. Az sem normális ha minden rostot kerülsz. Biztos le lehet csípni, engem ne csípkedjenek. 45 éve élek ilyen kinövéssel, nem érdekel. Tisztogathatod az ampulládat is intim zuhannyal.
2024. febr. 12. 14:34
 17/17 A kérdező kommentje:

16:

Nem kerülöm a rostot csak pl rostot üdítőket amiben sok a cukor.

Innám én de tiltólistás, nagyon hizlal.

Otthon szoktam magamnak narancsot facsarni +almát enni.

Te bizonyára nem akarsz mar szülni de én szeretnék így nem komfortos hogy ott van +szexuális együttlétnél sem...

2024. febr. 12. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!