Ha elmegyek magánúton vizsgálatra, és kiderül, hogy valami nincs rendben, azokkal az eredményekkel mehetek tovább tb által támogatott ellátásokra?
Figyelt kérdés
Most mondok egy példát, csináltatok magánúton egy CT-t, és pl azt mondja ott az orvos, hogy majd neurológiára kell tovább mennem, akkor mehetek a TB által támogatottra, a magánúton készült eredményekkel?febr. 7. 19:14
1/13 anonim válasza:
Nem szívesen fogadják el. Én sajnos mammográfia privát eredménnyel kellett, hogy sebészhez menjek, és nagy nehezen ugyan, de elfogadta, viszont minden leleten rajta van, hogy a felvétel külső intézményben készült, a többi vizsgálaton nem is nagyon tartották utána validnak.
2/13 anonim válasza:
Ha olyan az orvosod van, aki államin is dolgozik, akkor lehet tud neked szerezni beutalót.
Nekem pl vastagbéltükrözésre adott, és ő vizsgálta ki :)
3/13 A kérdező kommentje:
Hát ez nem túl jó hír, de azért köszönöm a válaszod. Bár nem értem, miért nem tekintették valódinak.
febr. 7. 19:41
4/13 anonim válasza:
1-es vagyok, én sem értettem, főleg mert a magánintézményben dolgozó radiológus küldött a sebészhez, ő adta meg a nevét is, tehát nem is az volt, hogy csak beestem az ajtón, hogy hello, itt vagyok. Mindegyik vizsgálatnál kérdezték, hogy miért nem ott náluk intézményben készült a felvétel, nekem meg magyarázkodnom kellett, hogy a vizsgálatot nem "magamtól" kértem privát ellátásban, hanem nekünk a munkahelyi üzemorvosi vizsgálat részeként járt a csomagomban.
5/13 anonim válasza:
Szerintem meg nincs ezzel gond. Az egészségügy szarban van. Az nekik a jó ha fizeted a tb-t és magánúton megcsináltatsz mindent.
6/13 anonim válasza:
Konkrét választ nem tudom, de anyukám daganatos beteg, és nekünk simán elfogadták a magán úton csináltatott Ultrahangot, ez volt kezdéskor.. azt már TB alapon küldték tovább MRI stb
7/13 anonim válasza:
Nekem is minden magán eredményt elfogadtak zokszó nélkül.
8/13 anonim válasza:
Sok mindenre nincs is lehetőség magánúton. Nekünk államiban teljesen mindegy, ki honnan, milyen lelettel jön, több régi orvosunk elment magánba, nyilván nem azért nem fogjuk validnak tartani a vizsgálatukat, mert magánban vannak.
9/13 Ypszilon1980 válasza:
Igen, mehetsz,ha ez a CT leleten van rajta szakvéleményként.
10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek. Igazából fülzúgásról van szó, elmentem fülorrgégészetre, elvileg nincs baj a fülemmel, viszont állandó fülzúgásom van, és ott kérdeztem, hogy érdemes lenne e elmennem egy CT-re, és azt mondta az orvos, hogy szerinte nem szükséges, viszont így meg nem maradhatok, mert már az őrületbe kerget ez az állandó fülzúgás.
febr. 8. 21:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!