Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy kérdezzem meg a háziorvos...

Hogy kérdezzem meg a háziorvosom, hogy elhagyhatom-e a vérnyomáscsökkentőt?

Figyelt kérdés
El kell és el is fogom hagyni, nekem nem kell, hogy bárki megmondja a tutit. Csak jelezni akarom, hogy ne írja fel többé. valahogy udvariasan akarom neki tálalni, mert mégiscsak jó orvos, nem akarom megsérteni, de már nem is bírom kifizetni a gyógyszereket, meg nem is érdekel.
2024. jan. 27. 14:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
38%

Egyik orvosom mondta, hogy már alakulgat az a szemlélet (az orvosok körében) hogy gyógyszer helyett inkább életmódváltásra kéne buzdítani a beteget.

Jó nem? 🙂

2024. jan. 27. 14:18
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
táplálkozás, mozgás, pihenés, pozitív gondolatok (így foglalta össze)
2024. jan. 27. 14:18
 3/12 anonim ***** válasza:
48%

Vidd be a vérnyomásnaplódat, és mondd, hogy figyeled tovább, de életmódváltásba kezdel, és ki akarod próbálni nélküle.

B verzió: ezt megteszed, szó nélkül, és naplózod. Ha jók a gyógyszermentes értékeid, majd csak akkor szólsz neki.

2024. jan. 27. 14:36
 4/12 anonim ***** válasza:
65%
Egyszerűen nem mész vissza gyógyszert felíratni, hidd el van elég dolga azokkal, akik elfogadják a segítségét. Én általában annak szoktam örülni, ha a beteg egyenesen megmondja, hogy nem akarja szedni a gyógyszereket, akkor nem kell találgatni. Általában ahhoz is szoktam tartani magam, hogy nem érdekel jobban engem a beteg egészsége, mint őt magát.
2024. jan. 27. 14:40
 5/12 A kérdező kommentje:
nincs is vérnyomásnaplóm xdd
2024. jan. 27. 14:48
 6/12 anonim ***** válasza:
51%

Én is meglepődtem,hogy itt is van szakorvos .

Akinek egyszer vérnyomás csökkentőt írnak fel,azt már elhagyni nem lehet,csak változtatni rajt . Naplót ad a házi orvos .

Nem az orvost szívatod,hanem majd magadat.

A vérnyomás betegség olyan ,mint a cukor betegség.El nem múlik de jól karban tartható.

2024. jan. 27. 17:48
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

#4-es vagyok: ha viszont a gyógyszerek ára a probléma, akkor azt is mondd el a doktorodnak: nem a Te szégyened, hanem az államé, hogy ez bárkinek is problémát okoz.

Ez esetben valószínűleg lehet találni olcsóbb alternatívát.

Ha van esetleg vérnyomásmérőd, akkor vérnyomásnaplónak akár egy üres papírlap vagy egy füzet is megteszi. Ha nincs vérnyomásmérőd, akkor jártodban - keltedben a gyógyszertárak szoktak ingyenes vérnyomásmérést ajánlani.

2024. jan. 27. 20:01
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Háziorvos vagyok, azt hogy drága a gyógyszer és nem tudod kiváltani érdemes feltétlenül jelezni. Vérnyomáscsökkentők között is vannak irreálisan drágák és pl. egy Lercaton a maga 3000 feletti árával nem olyan jó, mint amilyen drága. Ha nagyon muszáj egy havi vérnyomáscsökkentő terápiát 1000 forintból ki lehet azért hozni.

A nem is érdekel résszel kapcsolatban... a háziorvoslás egy szolgáltatás. Nem kötelező igénybe venni, de azt rohadtul szoktam utálni amikor figyelmeztetem a beteget valamire, sz.rik bele, majd amikor előjön egy szövődmény akkor tőlem várja a megváltást meg a teljes gyógyulást... Szivet és agyat nem lehet visszanöveszteni egy infarktus után.

Ami az életmódot illeti a betegek egy kis százalékánál elegendő csak önmagában.

2024. jan. 27. 23:42
 9/12 A kérdező kommentje:
Kedves háziorvos válaszoló! Mik a jó vérnyomáscsökkentők, ha egyáltalán létezik olyan, hogy jó?
2024. jan. 28. 08:56
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nagyon egyénfüggő. Pl hiába tök jó pl. egy bétablokkoló pl bisoprolol, ha amúgy is 50 a pulzusod, ezért nem tudod szedni.

Én általában elsőként Covercardot, Cotanydont, vagy bisoprololt szoktam írni. De minden a betegtől függ.

2024. jan. 29. 23:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!