Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » . térdműtétnél is pucérnak...

Kopasz80 kérdése:

. térdműtétnél is pucérnak kell lenni a műtőben? Bugyi lehet rajtam?

Figyelt kérdés

jan. 24. 13:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
@9, volt térdműtétem, nem volt katéter.
jan. 24. 15:26
 12/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem mindenki kap katétert és beöntést, hiába gerinc érzéstelenítés van. Nálunk csak akkor adnak katétert, ha kimegy az érzéstelenítő és utána nincs vizelet 3-4 órán belül.
jan. 24. 15:47
 13/18 anonim ***** válasza:
66%
12. De TÉRD műtétnél, mivel utána sem tudsz/szabad lábra állni, neked és az ápolóknak is egyszerűbb, ha üres a bél, és nem kell a vizeletedből kimosni. Na ezért szokás nálunk.
jan. 24. 15:51
 14/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
#13: Én abban nem kételkedem, hogy nálatok az a szokás, vannak ilyen eltérések, de nálunk nem így van. Térdrögzítővel van aki érzéstelenítő elmúlása után már bottal jár vele, pl. szalagműtétnél.
jan. 24. 15:54
 15/18 anonim ***** válasza:
Volt térd műtétem. Igen, meztelen vagy addig a pár pillanatig, amíg levetkőzöl és felveszed a műtős "hálóinget". De ezt nem nézte senki. Továbbá le is vagy takarva a műtő asztalon, csak az a terület van szabadon, ahol műtenek. Katéter hála az égnek nem volt.
jan. 24. 21:49
 16/18 anonim ***** válasza:
Kartörés műtétnél teljesen meztelenre kellett vetkőznöm.
jan. 25. 06:38
 17/18 anonim válasza:
100%
Minden műtétnél meztelennek kell lenni. Még a helyi érzéstelenítéses szürkehályognál is. Ha bármi gond történik, nem gondolod, hogy még bugyika húzogatással is foglalkoznak ?
jan. 30. 00:51
 18/18 anonim ***** válasza:
17. Ez nem igaz kedves utolsó. A helyi érzéstelenítéses műtéteknél NEM kell teljesen meztelenül lenni. Ezt onnan tudom hogy kb 3 éve nekem is volt egy 25 perces kisműtétem, a halántékomon a bőröm alól távolítottak el egy faggyú cisztát ami szintén helyi érzéstelenítésben történt, és nem voltam meztelen. A kórházi műtős ruhácskát kellett hozzá felvennem, sőt még közben maradhatott alatta a bugyi, meg még sportmelltartó is volt rajtam közben (rendes melltartó nyilván nem lehetett, mert abban fém van, és fém ugye nem lehet az emberen a műtőben). Egy évre rá még mamámnak volt pont egy szürkehályog műtétje és ő se volt közben meztelen. Magára a saját ruhájára kellett felvennie a nagy műtős köpenyt és az volt rajta közben.
márc. 9. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!