Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Gerinc CT vs. Gerinc Mri?...

Gerinc CT vs. Gerinc Mri? Melyik jobb gerincferdülés és Scheuermann-kór vizsgálatára?

Figyelt kérdés

Elvileg gerincferdülésem és Scheuermann-kórom is van. Egyik orvos azt mondta, hogy van a másik, hogy nincs. Szóval mostmár el akarok menni ct-re, vagy mri-re.

Ha gerinc Ct-re megyek, akkor nem baj, hogy tavaly télen voltam röntgenen?

Köszönöm!

2010. okt. 23. 16:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kedves "orvos" !

Hosszú praxisodban találkoztál-e már - ahogyan te írod - teljes gerinc CT-vel, tehát nyaktól a sacrumig? Nem hiszem, hogy a te lebeszélésed kéne a vizsgálatról, mert nem találsz olyan CT-vel rendelkező kórházat, magáncéget, amely szakmailag felvállalná egy ilyen vizsgálat elvégzését. (A financiális háttérről már ne is beszéljünk...)

2010. okt. 24. 05:20
 12/21 anonim ***** válasza:

Kedves 25/L !

Ettől még lehet pontos a diagnózis és a kezelés menetének lehetőségei sem változnának, ha egyéb vizsgálatok is történtek volna.

2010. okt. 24. 05:24
 13/21 A kérdező kommentje:
az Mri végleg eldöntené ugye, hogy van-e Scheuermann-kór vagy nincs?
2010. okt. 24. 17:01
 14/21 anonim ***** válasza:

Low-dose technikával lehet teljes gerinc CT-t csinálni. Ha kell tudok irodalmat mutatni.

Kérdésre visszatérve elvileg RTG elég lenne a diagnózishoz, ha nagyon akarsz valamit akkor inkább MRI.

2010. okt. 24. 17:23
 15/21 anonim ***** válasza:

"Kérdésre visszatérve elvileg RTG elég lenne a diagnózishoz, ha nagyon akarsz valamit akkor inkább MRI."

Ebben megegyezik az álláspontunk :)

"Low-dose technikával lehet teljes gerinc CT-t csinálni. Ha kell tudok irodalmat mutatni."

A low-dose technikával nincs semmi bajom (főleg, ha van multislice, esetleg dual source gép talonban), de hogy ezzel teljes gerinc CT-t végezzenek kimondottan Scheuermann diagnosztizálására... Szívesen tanulok, küldheted a linket.

2010. okt. 24. 22:05
 16/21 A kérdező kommentje:
Fiúknál ugye 18év felett már nem változnak a csigolyák, porckorongok, ha van Scheuermann, gerincferdülés, akkor az azon a szinten megáll?
2010. okt. 24. 22:30
 17/21 anonim ***** válasza:
A 25/L vagyok: Az az igazság,hogy mivel nekem panaszt nem okoz a Scheuermann-kór,nem foglalkozok vele.Teljesen véletlenül derült ki,amikor kb. 18 éves koromban erős keresztcsonti fájdalom miatt(se ülni,se feküdni nem bírtam,annyira fájt) csináltak egy gerinc röntgent az ortopédián.Kiderült,hogy nyitott gerincem van (1 csigolyaköz résnyire nyitott),+gerincferdülés és akkor láttak ha jól emlékszem, valami "schmorl benyomatot" vagy mit a csigolyáimon.Gyógytornára kellett járnom,és annyi,igazság szerint azóta nem is foglalkoztam ezzel,mert panaszmentes.
2010. okt. 26. 01:08
 18/21 A kérdező kommentje:

és Nálad mennyire látszódnak esztétikailag ezek az eltérések?

mit sportolsz, hányszor?

2010. okt. 26. 19:27
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem sportolok (tudom,helytelen), és én nem vettem észre semmilyen testi eltérést. Talán a nyakamnál egy picit erősebb a gerincem domborulata, de komolyabb látható tünete nincs. A gerincferdülésem jobban látszik annál:)
2010. okt. 27. 02:03
 20/21 A kérdező kommentje:

értem

és zavar téged a gerincferdülés?

2010. okt. 28. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!