Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Jogosítványhoz szükséges...

Jogosítványhoz szükséges orvosi alkalmassági vizsgálaton lehet kizáró ok a nagy túlsúly?

Figyelt kérdés

28 éves nő vagyok, nemsokára lejár az orvosi alkalmasságim és meg kell majd újítanom. Soha nem voltam az a vékony kategória, sőt... Viszont az utóbbi években sajnos nagyon sokat híztam.

Ráadásul új háziorvosom van egy ideje, akivel nem mondanám, hogy jól kijövünk. Mondhatja azt, hogy a túlsúlyom miatt nem ad alkalmasságit a vezetéshez?

2024. jan. 19. 18:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak kíváncsiságból: mennyi túlsúlyról beszélünk pontosan?

Egyébként én még nem hallottam ilyet. Ha nagyothalló papik is simán megkapják az engedélyt akkor nem hinném, hogy egy ilyen miatt ne kaphatnál.

2024. jan. 19. 18:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Meg fogja nézni a látásod, vérnyomásod, súlyod megkérdezi, hogy dohányzol-e rendszeresen, illetve azt hogy van-e valamilyen egészségügyi panasz amiről be akarsz számolni, ami zavar mostanában. És ennyi lesz, az ilyen alkalmassági vizsgálatok nem mélyrehatóak.
2024. jan. 19. 18:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben "csak" a túlsúly a probléma, akkor az orvosnak meg kell adnia az engedélyt. Akkor minősíthet alkalmatlannak a vezetéshez, ha olyan betegséged/állapotod van, amivel veszélyeztetnéd a saját és a közlekedésben résztvevő többi személy életét. Ilyen pl. az ismétlődő eszméletvesztés vagy a komoly ritmuszavar.
2024. jan. 19. 18:16
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Maga a túlsúly nem, de a túlsúlyból adodó egyéb bezegség már igen.
2024. jan. 19. 18:16
 5/8 anonim ***** válasza:
65%
Ha nagy a túlsúly, és olyan a doki, akkor elküdHET, alvási apnoé vizsgálatra, alváslaborba!!! Ekkor ott kell aludnod, tehát 1-2 napos dolog.
2024. jan. 19. 18:20
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, megnyugtattatok!
2024. jan. 19. 18:22
 7/8 anonim ***** válasza:
A lényeg a lényeg,hogy nem.
2024. jan. 19. 20:15
 8/8 anonim ***** válasza:
20%
Az autó terhelhetőségét azért érdemes megnézni a forgalmiban.
2024. jan. 19. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!