Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Utazni vagyok a párommal.....

Utazni vagyok a párommal.. benyeltem valami vírust, de én olyan rosszul vagyok, mint még soha. Mit tudnék csinálni, hogy jobb legyen?

Figyelt kérdés

Tegnap egésznap fostam, aztán egész este hánytam.. ma tök jól voltam még várost is néztünk. Most estére megint hánytam:((

Hétfőn mennénk haza, így nyílvan ha nem leszek jobban hamarabb fogunk menni, amúgy melegebb éghajlatra utaztunk olvastam, hogy ez sok utazónál előfordul..

De ahjjj, nagyon kivagyok!

Van utasbiztosításom, elmegyek orvoshoz ha nem múlik el, de ma màr úgy ahogy jobban voltam, hogy a hányás elmúlt a hasmenés sajnos nem. De azthittem múlik ez.

Mennyi idő szerintetek?

Amúgy rengeteg vizet iszom, 2-3l megvolt ma is, répát ettem, kis kekszet mást nem nagyon kívánok. Lelkileg is szar, hogy kidob az ember egy csomó pénzt nyaralásra erre tessék... eljöttem szenvedni!

jan. 18. 16:55
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Én a helyedben orvoshoz mennék minél előbb
jan. 18. 17:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Az lesz csak az angolom sem túl jó, de valahogy megértetem magam..,
jan. 18. 17:13
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Google translatetel megérteted magad.

Amúgy első körben besétálhatsz egy pstikába is. Nekem svedorszagban jott ra anyumra a hasmars nyaralas kozepen. Besstaltunk, elmutogattuk mit akarunk meg egy helyi segitett forditani es adtak gyogyszert. Hala egnek be is valt.

Ha meg komplexebb a dolog akkor orvos

jan. 18. 20:04
 4/9 A kérdező kommentje:

Gyógyszertárban kaptam én is hasfogót. Azóta jobban vagyok!!:)

Csak mekkora szívás az ilyen..

jan. 19. 12:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Külföldön, pláne meleg éghajlaton és harmadik világ országaiban érdemes nagyon óvatosan bánni a vízzel. A csapvíz sok helyen nem iható, vagy ha igen, akkor sem feltétlenül egészséges. Nem véletlenül teáznak annyi helyen, mert a forralással a kórokozók (egy része) elpusztul és jobban viseli a szervezet - de a helyi szervezet általában jobban viseli a helyi baktériumokat, mert hozzá edződik. A turista más környezetből jön, más dolgokra felkészült immun rendszerrel, ezért a helyi dolgok könnyen kikezdhetik.

Ha vírust nyeltél be, akkor egyszerű hasfogó nem biztos, hogy elég, mert az csak a hasmenés tünetét kezeli, de az azt kiváltó fertőzéssel semmit nem csinál.

Az immun rendszered meg egyáltalán nem biztos, hogy képes a vírust legyőzni önmagában. Ilyenkor antibiotikumot szoktak adni - amit nem szerencsés csak egy darabig szedni, mert ha az antibiotikum még nem végzett az összes vírus kiirtásával és te abbahagyod a szedését, akkor a megmaradt vírusok elkezdhetnek hozzászokni az antibiotikumhoz és a következő antibiotikum kúrára már immunisak lesznek, ezzel sokkal nagyobb veszélyt jelentve majd rád.

Mondjuk azt érdemes megnézni, hogy hol vagytok és ott milyen kórházak vannak, mert nem biztos, hogy egy kellően lepukkant kórházban nem szedsz össze több betegséget, mint amivel oda mentél - bár a kórházi fertőzésekről szóló híreket elnézve ezzel itthon sem vagy sokkal nagyobb biztonságban.

Első körben lehet, hogy érdemes lenne felhívnod a háziorvosodat, akivel biztosan szót értesz és elmondani a tüneteidet, meg hogy mennyi időtök van még a nyaralásból és ő mit javasol inkább a helyi egészségügyet, vagy hogy húzd ki valami házi praktikával és majd itthon megvizsgál rendesen.

jan. 21. 13:53
 6/9 anonim ***** válasza:

Emésztési problémáknál nekem a banán elég jól be szokott válni.

Hasmenés esetén én általában kenyérféléket, zabpelyhet, rizst, szilárdabb, nedv felszívó jellegű ételeket szoktam enni, ezek segíteni szoktak benne, hogy elmúljon a hasmenés.

jan. 21. 13:55
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Kuwaitban voltunk. Kint orvoshoz nem mentem el, viszont itthon igen. Nem vírusos betegség volt, antibiotikum sem kellett mire hazaértünk már. A nyaralás végét még én is jól tudtam érezni, legközelebb sokkal jobban figyelni fogok!:)

Egyedül a csapvízre tudok gondolni.. inni nem ittam belőle, csak fogat mostam azzal de sokan mondták, hogy már az is elég.

Itthon a háziorvosom sok jó ptaktikát mondott el ilyen külfölfi "balesetek" során, azt is, hogy ilyen esetekben tényleg orvos a legjobb megoldás, mert ők tudják azt, hogy milyen gyógyszer, milyen hatóanyag jó az adott kórokozókra.

febr. 20. 07:45
 8/9 A kérdező kommentje:
Sok esetben nem ugyanazt a gyógyszert írnák fel, mint amit itthon
febr. 20. 07:49
 9/9 anonim ***** válasza:

“sok jó praktikát mondott el”

Mint pl?

febr. 20. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!