Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Így mi értelme a jelenlegi...

Így mi értelme a jelenlegi ügyeleti rendszernek?

Figyelt kérdés

Már a korábbi tavaly előtti rendszerben is tekintetes uraknak tartották magukat az ügyeleti orvosok többsége, még a beteg esedezett bocsánatért hogy fel merte őket keresni ha baj volt. Viszont most lényegében megtagadják az ellátást. Vagy mentő vagy marad a beteg otthon a fenekén, az ügyeletes orvos nem fogad és ki sem megy házhoz - lényegében több ismerősömnél és tegnap nálunk is ez volt az ügyelet hozzáállása.

Ennyi erővel mi értelme ennek az egésznek? Akkor már egyszerűbb ha egyből mentőket hívja a beteg ha úgy érzi szükség van rájuk nem? Egyáltalán minek így tartani az ügyeletes orvosokat ha az ügyeletre sem mehet a beteg illetve az orvos sem hajlandó kimenni? Egyszerűbb lenne átszervezni őket például a mentőtisztek közé.

2024. jan. 17. 21:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Családtagomat elvittem a sürgősségire. Este, 8 körül. 11-kor "már" bejutottunk a rendelőbe. (Megjegyzem, szinte alig volt beteg, és több rendelőben folyt a vizsgálat.) Hajnali 2-re már volt diagnózis, ezután került a beteg a megfelelő osztályra. Az osztály ügyeletes orvosa megvizsgálta, majd mondta, ma már a 8. beteg ugyanezzel a diagnózissal. 2 hétig volt benn, ezalatt konkrétan semmit nem csináltak, majd elengedték azzal, hogy 3 hónap múlva műtétre előjegyezték. Még laikusként sem igazán értettem egyet, de gondoltam, egy osztályvezető főorvos csak tudja, mit csinál. Mivel rossz érzésem volt a diagnózissal és a műtéttel kapcsolatosan, másnap elvittem egy magánrendelőbe, általam jól ismert orvoshoz, akinek szaktudása megkérdőjelezhetetlen. Vizsgálat után közölte, nem a sürgősségi, és a kórház által "megállapított" betegsége van, nem lát okot műtétre. Elküldte a megfelelő vizsgálatra, ahol egyértelműen kiderült, nincs a kórház által megállapított betegsége, és néhány hét alatt meggyógyította. Sokba került a magánklinika, de örülök, hogy hallgattam a megérzésemre, és elvittem a családtagomat. Mondjuk, azt nem tudom, a TB-t mire fizetjük?
2024. jan. 17. 22:12
 12/12 anonim ***** válasza:
70%
Tetszettek volna másra szavazni. Az ország 2/3-a vagy a fideszre szavazott, vagy el se ment. Ők most tapsoljanak, illetve maradjanak csendben.
2024. jan. 18. 18:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!