Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ügyeletes gyógyszertárban a...

Ügyeletes gyógyszertárban a gyógyszerész nem adta ki a NeoCitrant a barátnöm részére. Mit lehet tenni jogilag?

Figyelt kérdés

2024. jan. 8. 21:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Gyógyszerészként írok ide, egyesek nagyon-nagyon el vannak tévedve a kommentszekcióban. A gyógyszertár nem kisbolt, hanem egészségügyi intézmény. Az ügyeletben és készenlét alatt nem köteles a gyógyszerész mindent kiadni, az indokolt dolgokat viszont igen. A 0-24-es gyógyszertár teljesen más tészta, oda lehet menni bármiért, bármikor. Az ügyeletben ügyeleti díjat meg kell fizetni, ezt törvény szabályozza, nem egyéni döntésünk.

Azokat az embereket teljesen megértem, akik dolgoznak napközben és hétvégén vagy este jönnek, de sajnos rengeteg indokolatlan hülyeséggel jönnek éjjel is emberek, a stílusukat pedig nem is említeném. Követelőznek hajnali 3-kor, hogy elfogyott a tápszer a gyereknek.

Abba soha nem gondol bele senki, hogy egy ember az éjszakáját tölti bent egy helyen (sokszor 24-36 órázik egyben) és nagyon bosszantó tud lenni, ha teljesen indokolatlan esetben felzavarják. Egy fájdalomcsillapító pl sosem indokolatlan vagy egy torokcukorka sem, nem ilyenekre gondolok.

Kedves kérdező, ha részleteket írnál tudnék válaszolni, de kötve hiszem, hogy a kollega direkt nem segített volna.

Az ügyelet a sürgős esetek miatt jött létre, minden más problémával inkább egy 0-24-es patikát keressetek fel máskor, mert ügyeletben meg lehet tagadni a nem sürgős ellátást!

2024. jan. 17. 14:32
 12/15 anonim ***** válasza:
51%

7.vagyok.

Na ugye. De azért a sok fogalmatlamnak leszavazni azt van esze.

2024. jan. 17. 18:29
 13/15 anonim ***** válasza:
Igazad van teljesen amúgy, én azért vállalok ügyeletet, mert tényleg szívesen felkelek, ha valaki rosszul van vagy fáj bármije, de kicsit átestünk már a túloldalra.
2024. jan. 17. 19:21
 14/15 anonim válasza:

Engem eddig mindig kiszolgáltak éjszaka, bár szerencsére ritkán volt rá szükség.

Viszont ha jól értem akik az ügyeletesek a patikában éjszaka, azok ott is alszanak? Vagy félreértettem?

Sajnos én is éjfélig dolgozok és nem mindig tudok várni míg lesz egy szabadnapom, és ma pont egy morcosabb hölgyhöz volt szerencsém.

2024. máj. 23. 01:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Igen, az ügyeletes 12-24-36 órás műszakban van és éjfél és hat között próbál kicsit pihenni.

Ha indokolt a dolog, akkor szerintem bármelyik kollega szívesen kikel az ágyból.

Előfordul, hogyha valaki hajnalban jön, hogy morcosak vagyunk, én például egyből ki szoktam menni, de a szemem nagyon nehezen akkumulálódik a kinti fényhez, ezért morcosnak tűnhetek.

2024. máj. 23. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!