Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért mond minden orvost mást?

Miért mond minden orvost mást?

Figyelt kérdés

Példák:

1. igyak naponta egy liter vizet, a másik szerint másfelet, a harmadik szerint kettőt

2. naponta kétszer egyek, háromszor, hat-nyolc alkalommal

3. minden évben kell ultrahang, minden második évben kell, tíz évig biztosan nem kell

4. ebből a tablettából egy kell, kettő kell, nem is kell az a gyógyszer magának

Nem sorolom, sokak számára ismerős ez, a háziorvos ezt mondja, az egyik szakorvos mást mond, a másik szakorvos megint mást mond, most akkor kire hallgasson a beteg?

2023. dec. 16. 11:52
 1/6 anonim ***** válasza:
3%
Hát igen, először is az van, hogy az embernek bíznia kell az orvosban és amelyik szimpatikusabb, annak a javaslatát fogja megfogadni, ez ilyen. Háziorvos sajnos nem kompetens sok dologban, tehát ha elmész egy szakorvoshoz, akkor inkább az ő tanácsát kell megfogadni szerintem, de ezt lehet csak én gondolom így.
2023. dec. 16. 12:37
 2/6 anonim ***** válasza:
93%

1

Sok a gond amit leirtal, "bizni kell az orvosban" - az orvoslas nem hit alapjan megy, hanem ahogy irtad, kompetencia alapjan es az esku alapjan, a paciens ellatas negligalas elkerulese miatt, persze melyik orvos tartja be melyik nem.

"amelyik szimpatikusabb, annak a javaslatát fogja megfogadni, ez ilyen" - megint, nem hit alapjan vagy erzelem alapjan kell 'szimpatikus' orvost valasztani, hanem aki ert hozza.

"Háziorvos sajnos nem kompetens sok dologban" Ez sem teljesen igaz, vannak haziorvosok akik pl. belgyogyaszatot is elvegeztek vagy pszichiatriat haziorvosi kepzes mellett viszont haziorvoskent praktizalnak. A haziorvosnak nem is kell kompetensnek lennie annyira, mert o ir beutalot a szakorvoshoz, max ennyit kell, ha ugy latja enterologiai problemad van akkor proktologia, ha ugy latja gastrologiai gond akkor gastrologushoz vagy gastroenterologushoz beir.

"ha elmész egy szakorvoshoz, akkor inkább az ő tanácsát kell megfogadni szerintem" Ez rendben van, de az 'egy' helyett legyen 'minimum ketto/harom' es a kozos eredmeny a metszet meg persze utananezni a neten, a hirnevukrol. En igy csinalom, TBshez megyek tobbet de van maganja felkeresem a maganjat arrol vannak velemenyek google-on vagy az oldal feluleten.

2023. dec. 16. 13:06
 3/6 anonim ***** válasza:
93%
Jaj így én is jártam, egyik el akart küldeni műtétre, másik azt mondta, hogy semmi nem indokolja a műtétet. Hát bakker:D Akkor most..? Végül arra hallgattam, aki azt mondta nem kell műtét, de tényleg nagyon gáz egy ilyen szitu, mert mindkettő jó orvosnak tűnt.
2023. dec. 16. 14:03
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
És te nem orvosként honnan tudod ki nem ért hozzá? Hit a legfontosabb, 1—es olvasd el rendesen. Ha a háziorvos elküld szakorvoshoz, vagy elmész hozzá, akkor egyértelműen nem a háziorvos tanácsát fogod megfogadni. Amúgy meg teljesen mindegy, mert mindenki a saját érdekét vagy álláspontkát fogja rád erőszakolni.Szerinted ilyen esetben mi lesz a döntő?
2023. dec. 16. 21:26
 5/6 anonim ***** válasza:
88%
Hát én biztos nem fogok azért orvoshoz elmenni, hogy megmondják hányszor egyek vagy igyak. Ennyire nem vagyok hülye.
2023. dec. 16. 21:29
 6/6 anonim ***** válasza:
4%

Bocs, 2es válaszolónak írtam.

5:na igen, ez meg a másik.

2023. dec. 16. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!