Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ausztriában vagy valahol...

Ausztriában vagy valahol nyugaton van olyan kezelés amit itthon még nem használnak daganatos betegeknèl ?

Figyelt kérdés

A testvérem beteg. A kórházban azt mondták már több fajta kemoterápiát megpróbáltak és nem hatott. Így most kiteszik a kórházból mert nem tudnak vele mit csinálni...

Magán klinikán vagy külföldön van valami jobb lehetőség?

2023. nov. 28. 07:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Biztosan van. D nyugaton is meghalnak emberek rákban sajnos.

A kezelések ára még magánban is milliókban számolandó.

2023. nov. 28. 08:47
 2/13 anonim ***** válasza:
50%
Az biztos hogy ott szívhat füvet ha fájdalmai vannak, és azzal jobban jár mint itthon pl a morfinnal.
2023. nov. 28. 09:08
 3/13 A kérdező kommentje:
Persze tisztában vagyok vele, de ha már jobban lenne valamivel a testvérem és az utolsó idők nem szenvedősen telnènek már az jó lenne
2023. nov. 28. 09:11
 4/13 anonim ***** válasza:
Irány Ausztria! Azonnal. Szerintem.
2023. nov. 28. 09:53
 5/13 A kérdező kommentje:
Nah de csak menjünk el Bécsbe az egyik kórházba? Nincs semmi kontkaktunk. Nem tudom hogyan tovább ...
2023. nov. 28. 10:55
 6/13 anonim ***** válasza:
56%
Igen. Be egy kórházba. Vidd minden papírját. Aztán megmondják, ha így nem megy, hogy hogyan megy!
2023. nov. 28. 12:24
 7/13 A kérdező kommentje:
Neked van valami hasonló tapasztalatod vagy csak alapból sejted hogy jobb az osztrák egészségügy mint a magyar?
2023. nov. 28. 16:57
 8/13 anonim ***** válasza:

7

1. Nézz rá statisztikákra (főleg a rákkezeléssel kapcsolatosakra).

2. Apósomat fél évvel vizsgálták meg azután, hogy jelezte, hogy fullad - áttétek sora és gyors elmúlás.

3. Fiammal születése óta, 7 éve járjuk a kórházakat és éppen egy héttel ezelőtt léptünk vissza a kezdőpontra sok, de nagyon lassú javulások után. 20-30 műtét, stb.

4. Jó kapcsolatot tartok fenn néhány orvossal.

5. Jártam intenzíveken a fiammal, volt, hogy 5 hónapig, volt, hogy csak 3-10 napokig. És oda osztályról kerültünk be többször is, beavatkozások után. (Egyébként az osztályos ellátás jobb, mint a járóbeteg és sokkal-sokkal jobb, mint az intenzíves. Legalábbis abban az 5-6 kórházban, amelyekben jártunk, és amelyek lefedik az országot Dél-Dunántúl, Budapest, Szeged területeken.)

És, ha azt gondolod, hogy a gyermekek ellátása jobb itthon, mint a felnőtteké, akkor nagyon is igazad van... Gondolj bele, milyen lehet a felnőtteké, ha a gyermekek esetében is hihetetlen nagy problémák vannak!

Mondhatnám, hogy Európában szinte mindenhol sokkal jobb eredmények vannak a rák kezelésében, mint hazánkban, - de ha utána nézel, te is látni fogod.

Én a helyedben már kivettem volna a szabadságomat és becsomagolva tartanék Bécs felé a testvéremmel és az összes létező papírjával, EU-s taj kártyával (Kormányhivatalnál vagy NEAK-nál, régi OEP-nél szerezd be).

2023. nov. 29. 09:30
 9/13 A kérdező kommentje:
Itt a dokik (Semmelweis) azt mondták hogy nem tudnak már vele mit csinálni. Nem ha a kemoterápia sem.
2023. nov. 29. 11:22
 10/13 anonim ***** válasza:
Én a fiammal idehaza járom a kórházakat. Mindig van egy újabb orvos, aki próbálkozik. Az egyik adott problémáját 4 kórház tudta együttesen megoldani...aztán visszaesett sajnos. És megint van egy név a tarsolyomban, akihez fordulni tudunk és januárban kivizsgálja. És, hogy miért nem vagyok már Bécsben vele? Mert az ő gondja szimplán anatómiai. A rákkezelésben mi nagyon rossz statisztikákat tudunk felmutatni, főleg másokhoz képest, ez egy más terület.
2023. nov. 29. 12:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!