Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha MRI közben csuklani vagy...

Ha MRI közben csuklani vagy köhögni kell, és nem bírjuk visszatartani, de a fej mozdulatlan marad közben, a leletet ugye ez nem befolyásolja?

Figyelt kérdés
Koponya MRI

2023. nov. 25. 23:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Vélhetően jelentős mértékben nem. Én tüsszentettem párat, a kontrasztanyagtól. Gondolom koponya MRI-ről van szó.
2023. nov. 25. 23:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, koponya. Tüsszentést meg tudtad úgy oldani, hogy nem mozdultál meg?
2023. nov. 26. 00:07
 3/9 anonim ***** válasza:
Általában nem, de a vizsgáló asszisztens látja a monitoron, és szükség esetén az adott szelettől ismétli/kiegészíti a képalkotás.
2023. nov. 26. 04:05
 4/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Zavaró igen, mert nem tudsz úgy köhögni, hogy semmi ne mozduljon be, az izmok, erek, lágyrészek bemozdulnak. De ezzel nem lehet mit tenni, gyakran megesik, de van, amikor csak 1-2 szeleten látszik és, ha a kérdéses elváltozás nem ott van, akkor nem szoktak ismételgetni emiatt, de ha ez probléma, vagy sok szeleten látszik, esetleg az egész szekvencia rossz lesz, akkor ismételni kell.
2023. nov. 26. 09:45
 5/9 A kérdező kommentje:
Valahol azt olvastam, hogy a nagy nyeléseket is mellőzni kell, ez igaz?
2023. nov. 26. 09:51
 6/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Igen, teljesen mozdulatlanul kell feküdni.
2023. nov. 26. 10:45
 7/9 A kérdező kommentje:

És ha mégis megmozdulok, akkor meg kell nyomnom egy gombot, vagy látják a monitoron?

Illetve nyelni lehet mozdulatlanul is, nem? Tehát a fejem nem mozdul meg közben. 20 percet nem lehet nyelés nélkül kibírni.

2023. nov. 26. 11:52
 8/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Csak akkor látszik, ha már kész az adott szekvencia, bár lehet van olyan gép ami a bemozdulást is érzékeli. Ha gondod van, vagy valami nem stimmel, akkor jelzed ott a megbeszélt módon. A kérdésed az volt, hogy a nagy nyeléseket kell-e mellőzni, nem az, hogy nyelni lehet-e, nyilván fogsz, a fejed meg úgyis ki van párnázva valamennyire, nem kell aggódni, sok másik embernek csináltak már koponya MRI-t gond nélkül. Nyilván minden mozdulatot nem lehet elkerülni. Vannak egyébként mozgáskoordinált vizsgálatok is, adott MRI laborban kérdezz rá, ott megválaszolnak neked mindent.
2023. nov. 26. 12:44
 9/9 anonim ***** válasza:
2 fogalmam sincs, nyílván valamennyire bemozdult a fejem amikor tüsszentettem. Kérdezték is, hogy minden oké-e, pedig előre szóltam szerintem, hogy ez várható. Érdekes mód volt olyan, aki képes volt még a vizsgálat előtt megszúrni, hogy kitüsszöghessem magam időben.
2023. nov. 26. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!