Miért járok 10 percenként pisilni?
22 éves nő vagyok .
Reggel és este szó szerint 10 percenként pisilnem kell , de van olyan is hogy csak úgy érzem hogy kell .
Ez az állapot már vagy 4 hónapja tart . Úgy kezdődött hogy az alhasam fájt 1 hónapig , az orvos írt fel gyógyszert aztán a fájdalom el múlt.
Azért nem mentem a sűrű pisiléssel még orvoshoz mert arra gondoltam hogy a szorongásom miatt lehet ez .
Reggelente a leg rosszabb a szorongás . Nincs rá okom igazából. Lehet ezt is valami hormon csinálja ? Milyen orvoshoz menjek?
Simán lehet szorongás miatt. Én ha ideges vagyok 5-10 percenként rohangálok pisilni.
De lehet más oka is, felfázás, hólyag gyengeség.
Ez ha fájdalommal kezdődött és már bő 2 hónapja tart ennek vmi belső szervi oka van az tuti.
Én lassan 50 leszek de nem nő hanem ff vagyok, oké te fiatal vagy értem nem kellene ennek lennie :( Én ha a gép előtt vagyok mint most is, van hogy sőt sokszor hogy felteszem a lábamat, és akkor 3X olyan sűrűn kell mennem mintha lent lenne a lábam, ez orvosilag is tény. Még suhanc koromba párszor berugtam rendesen sörrel, és még aludtam 1X se kellett wc-ni! nem is ingerelt! na de mikor felébredtem akkor aztán volt felhőszakadás, kérdést feltettem honnan ez a sok?? Este már a vizet is csak kortyolgatom, mert ha többet viszek be kész végem, alvás kilőve. Hát nem tudom mennyit segít, de próbálj meg vmit sportolni kocogni szval vmit, lehet idővel frissül a szervezeted, de a korod miatt gondolom amúgy is szaladsz eleget.
Itt van ez (de gondolom már átfutottál ezen is): [link]
Bocs! 4 hónapja, elírtam, velem megesik már. Közbe megkérdeztem az AI-t! ő min. tud olyan okosat mondani mint itt sokan, köztük én is.
A gyakori vizelési ingernek sok lehetséges oka lehet, és nem mindig jár együtt megnövekedett vizeletmennyiséggel. A gyakori vizelési inger ronthatja az életminőséget, és akár betegség tünete is lehet, ezért fontos, hogy orvoshoz fordulj, ha tartósan fennáll.
A gyakori vizelési ingert okozhatja:
• Nagy mennyiségű folyadékbevitel, különösen vízhajtó hatású italok, mint a kávé, a tea, vagy a sör.
• Bizonyos gyógyszerek, például vérnyomáscsökkentők, vízhajtók, vagy antidepresszánsok.
• Húgyúti fertőzés, amely általában fájdalmas, csípős vizeléssel, hólyagtáji fájdalommal, zavaros, bűzös, vagy véres vizelettel jár.
• Cukorbetegség, amely általában szomjúsággal, fogyással, fáradtsággal, száraz bőrrel, viszketéssel, sebgyógyulási zavarral jár.
• Terhesség, amely általában a terhesség első és utolsó harmadában okoz gyakori vizelési ingert, de más tünetekkel is jár, mint a hányinger, a mellfeszülés, a szagérzékenység, a hangulatingadozás, vagy a menstruáció elmaradása.
• Kismedencei daganatok, amelyek nyomást gyakorolhatnak a húgyhólyagra, és más tünetekkel is járhatnak, mint a hasi fájdalom, a vérzészavar, a fogyás, vagy a lábdagadás.
• Neurológiai betegségek, amelyek károsíthatják a húgyhólyag idegellátását, és más tünetekkel is járhatnak, mint a zsibbadás, a gyengeség, a koordinációs zavar, vagy a remegés.
• Pszichiátriai betegségek, stressz, szorongás, amelyek befolyásolhatják a húgyhólyag működését, és más tünetekkel is járhatnak, mint a hangulatzavar, a félelem, a pánik, vagy az alvászavar.
Ha a gyakori vizelési ingeredet nem tudod magyarázni a folyadékbevitellel, az étrenddel, vagy a gyógyszerekkel, akkor javaslom, hogy keresd fel a háziorvosodat, aki elvégezheti az alapvető vizsgálatokat, mint a vizeletvizsgálat, a vércukorszint mérése, vagy a terhességi teszt. Ha szükséges, a háziorvosod beutalhat más szakorvoshoz, például urológushoz, nőgyógyászhoz, endokrinológushoz, neurológushoz, vagy pszichiáterhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!