Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Olyankor mi a teendő ha a...

Olyankor mi a teendő ha a házi orvos elérhetetlensége miatt nem lettem betegállományba kiírva?

Figyelt kérdés
Csütörtökön egész nap nem éreztem jól magam, estére be is lázasodtam, meg elég durván ment a hasam. Utoljára kb 4 éve voltam betegállományba még másik munkahelyen. A háziorvosomhoz nem lehet időpont nélkül menni, ezért még csütörtök este írtam neki e-mailt hogy mi a helyzet, és hogy pénteken szeretnék itthon maradni. Az e-mailre nem válaszolt, pénteken rendelési időben próbáltam telefonon hívni de egyszer sem vette fel. Most már szerencsére jobban vagyok, így hétfőn mennék dolgozni, de most így nem lettem betegállományba kiírva a pénteki napra, és nem fogok tudni mit leadni a munkahelyen. Ilyenkor mit lehet tenni? Gondoltam arra, hogy hétfőn bemegyek személyesen időpont nélkül, de nem tudom, hogy így utólag péntekre ki tudna-e írni, a másik, hogy akkor nem tudok bemenni dolgozni sem, így már akkor a hétfői napra is ki kéne hogy írjon az orvos.

2023. nov. 4. 08:49
 1/3 anonim ***** válasza:
55%

Miért vagy olyan biztos benne, hogy nem írt ki? Nem mindenkinek erőssége az e-mailes kommunikáció.

Meg lehet próbálni személyesen. Ha más nem, szabadságot iratsz ki utólag.

2023. nov. 4. 09:29
 2/3 A kérdező kommentje:

Hát gondolom csak válaszolt volna valamit, nem tudom.

Szabadságom már nincs idénre, így ha nem írt ki az orvos, akkor az igazolatlan távollét lesz sajnos. Emiatt is vagyok kicsit ideges.

2023. nov. 4. 09:34
 3/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Email-ben így én még nem kértem betegszabadságot, de azért ha egy orvosnak email-en jelzi valaki, hogy beteg, akkor azért illik szerintem megkérdezni vagy felkeresni, hogy milyen panaszai vannak, hátha kell valamilyen gyógyszer, köptető, egyéb, sőt azt is tisztázni kell, hogy mennyi időre írja ki, mikor menjen a TP papírért.... Szerintem marhára nem foglalkoztak vele, menj csak oda nyugodtan.
2023. nov. 5. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!