Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ezek jó vérnyomás értékek?(tob...

Ezek jó vérnyomás értékek?(tobbi lent)

Figyelt kérdés

1. 156/80 pulzus 84

2. 148/85 pulzus 80

3. 138/77 pulzus 77

4. 137/78 pulzus 76

Hozzateszem hogy 1 perc kihagyasokkal mértem ezeket az értékeket,

Ma egésznap furán érzem magam pánikroham remegés stb.

25 éves vagyok.

2023. nov. 3. 22:08
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

"Ma egésznap furán érzem magam pánikroham remegés stb."

Nem a vérnyomásoddal van baj hanem azzal hogy mentálisan sérült vagy. Normális ember se nem remeg se nem kap pánikrohamot 25 évesen, semmi köze a vérnyomáshoz...

2023. nov. 3. 22:17
 2/9 anonim ***** válasza:

Az első kettő megfelelhet elsőfokú magasvérnyomásnak, viszont a magasvérnyomás-betegséget ma már nem lehet diagnosztizálni random mérések alapján, és látszik, hogy a 3-4. ment lejjebb, azok pedig már határértékek az enyhén emelkedett és magas közt. Érdemes a vérnyomást mérni, de nem percenként, és kétség esetén kardiológushoz fordulni, aki 24 h-s vérnyomás mérést fog kezdeni, EKG, Doppler, labor, stb.

Én inkább pszichés eredetűnek gondolnám a panaszokat, az ezen való „töprengés” feljebb viheti a vérnyomást, de itt a vérnyomás emelkedés inkább tünet, mint eredet.

2023. nov. 3. 22:24
 3/9 anonim ***** válasza:
A pulzus simán jó. A vérnyomásról nem lehet véleményt alkotni, mert ez az egy alkalom nem releváns és különben sem mérünk percenként vérnyomást. 2 mérés között legalább fél órának el kell telnie.
2023. nov. 3. 22:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Mostanában sok rossz történt, halal eset stb. Mérem rendben
2023. nov. 3. 22:26
 5/9 A kérdező kommentje:
3 as köszi, ma valamiért furan ereztem magam.
2023. nov. 3. 22:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Ilyen sajnos van néha, de 84es pulzussal, ami főleg csökken, az biztosan nem pánikroham, vérnyomást meg felviheti random egy-egy kis időre akár egy hirtelen időváltozás is. Az is fontos mivel mérted, tehát ne okosóra, ne csuklós vérnyomásmérő legyen pl.
2023. nov. 3. 22:40
 7/9 A kérdező kommentje:
Rendes felkaros volt.
2023. nov. 3. 22:42
 8/9 anonim ***** válasza:

De, vsn hogy mérünk percenként, például a fehérköpeny hipertónia kizárására. Ami sikerült is.

A korodhoz a 137 még így is enyhén magas.

Vezess vérnyomásnaplót, és ha a többség nincs 130 alatt, vidd el a háziorvosodhoz.

2023. nov. 5. 07:50
 9/9 anonim válasza:
tudod akinek nincs pánik betegsége fogalma sincs milyen ördögi kör ez-az egész, én is hasonló cipőben járok, de szerintem ne aggódj nem rosszak ezek az értékek
2023. nov. 16. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!