Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Állami kórházi pszihiátria...

Állami kórházi pszihiátria ingyen van?

Figyelt kérdés

Kiskorú vagyok, eddig pszihológushoz jártam, de feladtam, mert komolyabb tüneteket észleltem magamom, amiket hosszú lenne felsorolni.

A magánszichológussal nagyon ellenszenves voltam, és azt mondta, ha úgy érzem, elmehetek diagnosztizáltatni magam a pszichiátriára, ha úgy érzem.

Ha a szüleim ellenzik, hogy oda menjek, nagyobb tesó segítségét kérve( mert kiskorúként egyedül nem lehet), hogy jussak el?

2023. nov. 1. 18:44
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Nem véletlenül ellenzik a szüleid az államit, de te tudod...
2023. nov. 1. 18:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag magyarországon a gyerekpszichiátria nagyon szarul van megoldva. Ha jól tudom csak Pesten és Szegeden van (talán Debrecenben is?). Hosszú a várólista, tesómmal alig foglalkoztak bent (Szeged), 2 hét alatt egyszer beszélt pszichológussal, dokival kb 3×, de az ápolók legalább jó fejek voltak vele.

Igazából rendes kivizsgálásra pszichológus vagy esetleg háziorvos tud téged beutalni. Ilyenkor kapsz egy időpontot, befekszel, általában nem sokat vizsgálnak hanem elvagy egész nap, kb 2 hét múlva mehetsz haza. Vagy ha sürgős eset vagy (pl bemész és közlöd, hogy ki akarod nyírni magad) felvesznek ugyanúgy osztályra, de a szüleid mindkét esetben bármikor hazavihetnek (saját felelősségre), hiába visz oda pl tesód

Miért akarod mindenképpen a pszichiátriát? És ha a szüleid kifizették a maga pszichológust ezt miért ellenzik ennyire?

2023. nov. 1. 18:54
 3/9 A kérdező kommentje:
#1- de milyen érdekes, hogy a Pszihológus, aki rétről ismeri a szüleimet, mégis lehetőségként tekintett arra, hogy elmenjek pszihiátriára
2023. nov. 1. 18:56
 4/9 A kérdező kommentje:
*régről
2023. nov. 1. 18:56
 5/9 anonim ***** válasza:
62%

Ismerkedj meg a pszichiátria intézményrendszerével több oldalról is, mielőtt bizalommal fordulsz hozzájuk:

[link]

2023. nov. 1. 18:58
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

#6: ez nettó hülyeség, ilyet nem csinálnak, főleg nem gyerekpszichiátrián.

Abban viszont igazad van, hogy a kérdező jobban utána járhatna, hogy hogy működik a rendszer, de ilyenről szó sincs, amit linkeltél:D

2023. nov. 1. 19:01
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
#4 Milyen érdekes, hogy a pszichológus is ember, és nem mind egyforma, illetve lehet köztük olyan aki baromira nem kompetens a szakmájában. Hűűha..
2023. nov. 1. 19:26
 8/9 A kérdező kommentje:

Akkor másképp közelítem meg: . Tehát az én esetemben valószínűleg a kisgyerekkori trauma okozta azt, ami miatt komolyabb segítségre van szükségem. Ígyhát, ha a szülő okozta, logikus, hogy ami okozta, legtöbb esetben képtelen elismerni, hogy ő komoly dolgok okozója. Mert egy olyan ember, aki egyáltalán képes lenne elismeri, hogy hibázott, nem okozna maradandó sérülést.

És biztos nem internetes hipochonder vagyok, hisz részletesebben is megbizonyosodtam egyes tünetekről, és azok háttere felől.

Tehát biztos igazam van a szüleimmel szemben.

2023. nov. 1. 20:27
 9/9 anonim ***** válasza:
59%

"És biztos nem internetes hipochonder vagyok, hisz részletesebben is megbizonyosodtam egyes tünetekről, és azok háttere felől."

Pontosan ezt csinálják a hipohonderek 😩

Szóval inkább maradjunk azon, hogy azt mondta a pszichológus, hogy érdemes lehet pszichiátriára menned.

2023. nov. 1. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!