Be merjem venni a gyógyszereket?
Nem kell tudnia. A baj amire írják az a fontos. Kifogásokat gyártani minden pszichiáteiai beteg tud, nem kell hozzá elolvasni valamit. A túlzott aggódás ugyanis eleve tünet ilyesminél.
Aki nem szorong, az általában nincs ilyen minden rosszat tudni akarok, hadd remegjek gondolatokkal leterhelve.
Beszedi simán a bogyóját, aztán ha tapasztal valami furcsát, akkor majd előveszi a leírást, hogy olvasgassa. Ha ki nem dobta addigra. 🙂
Igen, en a mirtazapine-tol ami ugyanugy tetraciklikus antidepresszans en 14 - 16 orat aludtam 1 hetig. Csokkenni fog idovel, sot meg hizni is fogsz nem is keveset arra keszulj, egy jo dolog, eros antihisztamin hatasu - allergias mar nem leszel semmire kb. Vagyis leszel, de a tunetek nem lesznek.
En orulnek ha bevennem ujra es annyit aludnek mint te. Irigyellek. De sajnos mondom mulni fog a hatasa - marmint az alvas. Az antidepresszans hatasa meg kb. 2 - 4 evig hat utana valtani kell. Mindig valtani kell mert egyik antidepi sem hat orokke - hozzaszokik a szervezet. Talan johet utana a mirtazapine.
Mentalis betegseggel kuzdok, 6 eve nezek utana a fiziologianak, farmakodinamikanak es kinetikanak, illetve kulonbozo jogi formatumoknak, pl generikum (frontin) es eredeti szabadalmas (xanax) gyogyszerek, ez a ketto frontin es xanax termekek, hatoanyaguk megegyezik, alprazolam. De mashogy allitjak elo oket, mas alapanyagokkal stb... mindegy nagyon hosszu. Europai Unios jogszabalyokat tanulmanyoztam.
Amugy IT szferaban vagyok, tanultam statisztikat, mentalis betegseg mellett ez jol jon mert kiserletek, tanulanyoknal peldaul STDEV meg p szignifikanciakat hasznalnak tobbnyire, CI ertekeket, illetve tanulmanyoztam pszichologiai skalazasokat is, modszereket mert hat ezek kellenek.
Neha tobbet tudok egy adott szerrol mint egy pszichiater, aki leragadt a 70-es evekbeli tudasaban es mit akar egy pitianer ITs hozza nem erto lurko megmondani a farmakodinamikat amiben o is tudja hogy igazam van, de a buszkesegerol szol a dolog. Peldaul az, hogy a venlafaxine az egy SNDRI 200mg felett, vagy sikert ertek el klinikai depresszio ellen nem-szelektiv beta blokkolok eseteben mint peldaul a propranolol, de a magyar pszichiaterek nem kepzik magukat es felirnak metoprololt ami szelektiv.
Ha tobbet akarsz tudni egyebkent a pszichiaterekrol akkor olvasd vegig ezt a szornyen undormany dolgot ami tortenik itthon az egeszsegugyben: [link]
Kaptam mar triciklikus antidepresszanst, mert IBS-em van, kozolte velem a pszichiater hogy ezt adjak IBS-re (amitryptiline), igen adjak, de egyaltalan nem elsodleges bevezetese a farmakoterapianak IBS tekinteteben.
Meselhetnek meg, de ne haragudj, lehet nem ertened, es nagy valoszinuseggel nem is erdekelne, vagy nem hinned el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!