Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Altatás vagy gerinces érzéstel...

Altatás vagy gerinces érzéstelenítés a jobb?

Figyelt kérdés
Műtétre készülök és az orvos megkérdezte, hogy melyik legyen. Ezt én mi alapján tudom eldönteni? Olvasgattam róluk és inkább az altatást választanám, de nagyon határozatlan vagyok.
2023. szept. 5. 14:10
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
A jobb fájdalomcsillapítás a műtét utáni időre vonatkozik.
2023. szept. 5. 15:26
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha tudsz választani kettő közül, akkor mindenképpen az altatás. Ha egészséges vagy semmi bajod nem lesz se a gerinces érzéstelenítéstől, sem az altatástól. Én például azért preferálom jobban az altatást, mert nagyon stresszes típus vagyok, még egy szimpla vizsgálattól vagy egy vérvételtől is. Így altatással ki tudod "skippelni" az egész beavatkozást s nem 140es pulzussal várod végig a beavatkozást. Továbbá ébredés után nem leszel ágyra kötözve 5-6 órán át míg kimegy belőled az érzéstelenítő és nem veszélyeztet téged, hogy nem indul be újra a veséd még egy darabig.

Nyílván az altatás alatt a gép tart téged életben, gerinc érzéstelenítés fokkal jobb, de egyik sem fog megölni téged. Nem vagyok orvos, de gerincesen már elgondolkodnék akkor, amikor nem mellkhasomon fekszek műtét alatt, hanem hason hogy jobban tudjak lélegezni magamtól, meg akkor tudom, hogy nem szórakozzák el a beavatkozást, hanem hallom és tisztában vagyok, hogy mindenki komolyan műt.

2023. okt. 12. 16:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!