A mentőkhöz beérkező segélyhívások rögzített hanganyagát mennyi ideig őrzik meg a mentők?
Tudja valaki, hogy a mentőkhöz beérkező segélyhívások rögzített hanganyagát mennyi ideig őrzik meg a mentők, hogy vitás kérdésben bizonyítékként lehessen felhasználni?
Sajnos többször tapasztaltam, hogy ha az idős, beteg személyhez, akit gondozok, ha mentőt hívok, akkor a beteg állapotát pontosan leírom a diszpécsernek és a kiérkező mentőknek is elmondom, akkor ők is úgy látják, hogy minden úgy van, ahogy elmondtam, és az SBO-ra érkezve ők is elmondják, amit tapasztaltak, de az SBO-ra bevitt beteg ambuláns lapján ezekből a panaszokból és tünetekből már alig jelenik meg valami, emiatt úgy tűnhet, hogy nem nyomós okkal, hanem unalomból hívogatom a mentőt a beteghez.
A gond azzal van, hogy amit a mentőknek a telefonban elmondtam a beteg állapotáról, és amit a kiérkező mentősök is láttak és azok alapján a panaszok alapján döntöttek a beszállítás mellett, az nem jelent meg az ambuláns lapon, pedig a beteg a beszállítást követően is ugyanabban az állapotban volt, mint amikor a mentőbe berakták.
Az ambuláns lapon van egy olyan rész, hogy "panasz", ahol meg kellene jelennie azoknak a panaszoknak, amiket látva a mentők úgy ítélték meg, hogy a betegnek szüksége van arra, hogy beszállítsák az SBO-ra.
Problémám egyébként nincs.
Kérdésem van: Tudja-e valaki, hogy a mentőkhöz beérkező segélyhívások rögzített hanganyagát mennyi ideig őrzik meg a mentők?
3-nak: azért itt kérdezem, mert ennek az oldalnak a neve az, hogy Gyakori kérdések. Sokan olvassák ezt az oldalt, bízom benne, hogy valaki használható választ ír, mert a mentők oldalán nem találtam meg a választ erre az adatkezelési szabályozásra vonatkozóan.
Betegjogi képviselőhöz minek fordulnék azzal a kérdésemmel, hogy "A mentőkhöz beérkező segélyhívások rögzített hanganyagát mennyi ideig őrzik meg a mentők?"
4-nek: olvastad a kérdésemet egyáltalán?
A kérdés, amire a választ várom: "A mentőkhöz beérkező segélyhívások rögzített hanganyagát mennyi ideig őrzik meg a mentők?"
Semmiféle egyéb komment, vagy konteó, vagy kérdezősködés nem érdekel.
Aki nem tudja a kérdésemre a választ, az miért érez kényszert arra, hogy hozzászóljon?
8-nak: miután én a beteg GONDOZÓJA vagyok és miután a beteg az életkora, valamint a betegségei miatt nem képes úgy kifejezni magát, mint ahogy az egészséges fiatalok és középkorúak általában képesek, valamint az a tény, hogy ÉN észleltem a rosszullétet és ENGEM kérdeztek ki a mentők, teljes meggyőződésel feltételezem, hogy az ÉN válaszaim a beteg JAVÁT szolgálják és az SBO-n kötelességük lenne a beteg ÉRDEKÉBEN figyelembe venni azt, amit ÉN megfigyeltem a beteg állapotának a változásában.
Pláne, ha a beteg kifejezetten KÉRI azt, hogy engem, a GONDOZÓJÁT is végighallgassanak, pl. azért, mert ő zavart, önmegfigyelésre képtelen állapotban volt... ???
A beteg javát az nem szolgálja, ha a beteg ÉS a gondozója által észlelt tünetek nem kerülnek fel az ambuláns lapra és a beteget nem a ténylegesen megfigyelt TÜNETEK alapján vizsgálják ki, hanem az ügyeletes orvos ötletei alapján.
MI a helyzet pl. abban az esetben, ha a beteg NEM képes tisztán összefoglalni a saját állapotát, sőt, a saját állapotának a megfigyelésére sem képes, mert például SZEPTIKUS SOKK lépett fel nála és emiatt zavart, kába, nem kommunikál ???
MI a helyzet abban az esetben, ha a beteget az ÉLETKORA és a TEKINTÉLY tisztelete miatt hülyének nézik az SBO-n és IRÁNYÍTOTT kérdésekkel terelik abba az irányba, hogy "nincs itt semmi baj, lehet hazafelé menni..." ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!